Byr på Aker Yards

Det koreanske konglomeratet STX har utløst budplikt i Aker Yards.

23.06.08 09:15

Sørkoreanske STX Shipyards, som inngår i STX-konglomeratet, har i dag utløst budplikt i det tidligere Kjell Inge Røkke-kontrollert verftskonsernet Aker Yards.

NA24 - din næringslivsavis

Det er i tråd med hva STX flagget i en pressemelding fredag, hvor de ga meglerhuset ABG Sundal Collier en kjøpsordre på inntil ni millioner aksjer i Aker Yards.

STX har via sitt norske datterselskap STX Norway kjøpt en aksjepost på 1,318.350 aksjer i Aker Yards, og dermed er deres eierandel over 40 prosent.

Bud på vei
Aksjeposten er kjøpt på kurs 63 kroner per aksje, som er kursen STX varslet de ville legge seg på i fredagens melding. Kursen representerer en premie på 11,5 prosent sammenlignet med fredagens sluttkurs.

Etter kjøpet har STX 40,39 prosent av aksjene i Aker Yards og må sette frem et pliktig bud i tråd med reglene i Verdipapirhandelsloven.

I en kortfattet melding opplyser STX Norway at selskapet vil fremsette et pliktig tilbud så raskt som praktisk mulig.

Skal vurdere budet
Styret i Aker Yards melder mandag morgen at de så snart en tilbudsdokument foreligger, vil komme med en anbefaling til aksjonærene.

Styret har hyret inn Arctic Securities og JP Morgan som finansielle rådgivere i forbindelse med budet som nå fremsettes.

- Styret forventer at STX vil reflektere fair verdi på selskapet, inkludert en korrekt kontrollpremie, i sitt bud, heter det i en melding fra Aker Yards-styret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag