NA24.no

Byttehandel i Nordsjøen

Foto: SCANPIX/Knut Falch
Aker Exploration og Det norske bytter lisenser.

Kjell Inge Røkkes leteselskap Aker Exploration inngår en bytteavtale med Det norske oljeselskap.

NA24 - din næringslivsavis

Det skjer ved at Aker Exploration overtar 30 prosent i PL 463S i den nordlige Nordsjøen, mens Det norske får en andel på 12,5 prosent i PL 460. Det norske er operatør på PL 460 og får dermed en eierandel på 52,5 prosent. Etter transaksjonen eier Aker Exploration 47,5 prosent av denne lisensen, fremgår det av en børsmelding.

- Vi styrker vår posisjon ytterligere i Aker Explorations satsingsområder på norsk sokkel. Avtalen er en ny bekreftelse på at vi både har en attraktiv forretningsmodell og rigg, og en meget kompetent organisasjon, sier konsernsjef Bård Johansen i Aker

Exploration. Som en del av avtalen vil Aker Exploration stille til disposisjon den halvt nedsenkbare boreriggen Aker Barents for boring av en letebrønn i produksjonslisens 460. Leteselskapet har nå en lovende portefølje med eierandeler i 17 lisenser i nordlige områder på norsk kontinentalsokkel.

Aker Exploration tar sikte på å bore fem til syv brønner per år med Aker Barents. Første leteboring er planlagt i PL 304 hvor Lundin Norway er operatør. Aker Exploration har en eierandel på 30 prosent i PL 304.

Transaksjonene med Det norske skal godkjennes av myndighetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere