Bytter ut «Ylvis» og Valen med NRK-parodi

LAGER NRK-PARODI: Espen Eckbo, Odd-Magnus Williamson, Kevin Vågenes, Henrik Thodesen og Lene Kongsvik Johansen har latt seg inspirere av «Norge rundt»

LAGER NRK-PARODI: Espen Eckbo, Odd-Magnus Williamson, Kevin Vågenes, Henrik Thodesen og Lene Kongsvik Johansen har latt seg inspirere av «Norge rundt» Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

Dette får du se på TVNorge til våren. - Svært lovende, sier TV-ekspert.

13.11.14 12:57

NYDALEN (Nettavisen/Side2): TVNorge-familien er blitt latterlige gode på å underholde norske seere. Kjendisene står i kø for å være med.

Mens vi andre fortsatt er midt i høstsesongen, har TVNorge menyen klar for vårhalvåret 2015.

– Vi gjentar suksessoppskriften med «Neste sommer» og «Thomas Giertsen: Helt perfekt». I tillegg er vi veldig stolte av å kunne presentere to helt nye humorkonsepter den kommende våren, sier Harald Strømme, sjef i TVNorge.

Lager «Norge rundt»

Mange seere vil kanskje savne Kristian Valen og brødrene Bård og Vegard Ylvisåker. Enn så lenge har de tre fått skjermfri fra kanalen.

- Valen startet bra, og så falt det litt. Det var ikke det vi hadde håpet på. I sum er vi ganske fornøyde. Nå må vi vurdere hva vi skal gjøre videre, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge, til Nettavisen.

Han forteller videre at kanalen har en langsiktig avtale med «Ylvis».


I «Mellom bakkar og berg» har Espen Eckbo, Lene Kongsvik Johansen, Odd-Magnus Williamson, Henrik Thodesen og Kevin Vågenes latt seg inspirere av «Norge rundt». De har skapt sitt eget parodiunivers, basert på det kjente NRK-programmet.

Bård Tufte Johansen og Harald Eia har kastet brillene og fått med seg store deler av humor-Norge for å oppsummere året som har gått i panelshowet «Årsrevyen med Harald Eia».

- Andre nye premierer vi får se på TVNorge til våren er «Aamodt og Kjus på bortebane», hvor de to eks-alpinistene nå konkurrerer mot norske idrettsstjerner på deres egen hjemmebane, og «Jegertvillingene», som følger Johanne og Kristine Thybo Hansen på jakt etter eksotiske dyr i USA, sier TVNorge-sjefen.

FÅR NYTT SHOW: Harald Eia skal oppsummere året som har gått i et nytt panelshow. Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

Det blir også et gjensyn med «4-stjerners middag, 71° nord – Norges tøffeste kjendis», «Åndenes makt » og en oppfølger av årets helse-dokumentar, «På liv og død ». Sistnevnte serie er også inspirasjonen til den nye serien «Lov og orden », hvor 35 kamerateam følger det norske politiet en hel dag på jobb, i alle slags avdelinger, over hele landet.

- Tvang meg

TV-huset byr på et solid knippe kjendiser, men i tillegg har kanalen altså hanket inn «ferskinger» som Odd-Magnus Williamson og Henrik Thodesen, bedre kjent fra «Torsdag kveld fra Nydalen» på TV 2.

- Det var Odd-Magnus Williamson som tvang meg til å skifte kanal, røpet Thodesen lattermildt under lanseringen.

- Svært lovende

TV-ekspert Morten Wiberg i mediebyrået Carat er fornøyd med det kanalen serverer.

- Når det gjelder den kjendislisten så gir den uttrykk for at TVNorge har tilgang på veldig mange profesjonelle underholdere, sier TV-eksperten.

Wiberg mener mange på listen nok er tiltenkt en rolle i etablerte manusstyrte serier eller konsepter, mens andre er mer aktuelle i gjesteform.

- Uansett virker dette svært lovende. Det er liten tvil om at de i hvert fall kommer til å opprettholde sin sterke posisjon som Norges underholdningskanal, fortsetter han.

Hva synes du om vårens meny? Si din mening i kommentarfeltet!

(Saken fortsetter under bildet.)

KOMMER TIL VÅREN: Her er mange av ansiktene som seerne snart får se på TVNorge. Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)


- TVNorge har som mediehus gjort det veldig bra i år. Så de fortsetter utvilsomt på den trenden vi har sett i noen år nå, sier Wiberg i Carat.

Han viser til at TVNorge isolert sett fortsatt er stigende, dog noe avtagende enn tidligere år.

- Sett fra et kommersielt ståsted er vårt klare inntrykk at SBS Discovery går mot et økonomisk rekordår, fortsetter TV-eksperten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.