*Nettavisen* Økonomi.

Cæsar-fans trygler TV 2

FÆRRE SEERE: Fansen har nå laget støttegruppe på Facebook, dersom TV 2 skulle vurdere å avslutte programmet. Foto: Tv 2

Fansen livredde for å miste TV-programmet.

Tidligere denne måneden skrev Nettavisen om at rykter i mediebransjen sier at TV 2 vil stoppe såpeserien «Hotel Cæsar». Det fikk fansen til å reagere sterkt. Samme dag som artikkelen ble publisert opprettet de en Facebook-gruppe for å snakke TV 2 til fornuft.

Facebook-gruppen «Nei til nedleggelse av Hotel Cæsar i 2016» har foreløpig 1475 likes.

Seertallene til «Hotel Cæsar» har falt til et historisk bunnivå. De ansatte har fått beskjed om at TV 2 vil vente med å produsere flere episoder, fordi de allerede har innspilt episoder til ut 2015.

Morten Wiberg, radio- og tv-sjef i Carat, tror ikke at Facebook-grupper vil få TV 2 til å ombestemme seg, dersom det er slik at de planlegger å legge ned såpeserien.

- Man har jo seertall som viser hvor mange som ønsker å se på Hotel Cæsar, og jeg tror ikke at en Facebook-gruppe blir like stor, sier Wiberg.

Færre ser programmet

Første episode av «Hotel Cæsar» ble sendt i 1998, og TV 2 har sendt over 2500 episoder av serien. De siste årene har interessen for serien falt fra over 500.000 seere til rundt 250.000 seere.

Seerne blir også mindre kommersielt interessante for reklamekanalen. Andelen over 60 år har økt fra rundt en tredjedel til nesten halvparten av seerne.

TV 2 har modell som gjør at de får betalt for alle seere over 12 år, men annonsører er i større grad interessert i de under 60 år.

Stadig eldre

Tidligere denne måneden sa TV-ekspert Per Christian Strand Teslo i Carat at han ikke blir overasket om dette blir siste sessong. Han mener grunnen er at programprofilen stadig blir eldre, og at det er mindre attraktivt for annonsører å ligge inntil Hotel Cæsar.

Wiborg tror heller ikke at programmet vil fortsette på TV 2s hovedkanal på samme sendetidspunkt som i dag.

- Setter pris på engasjementet

Jarle Nakken, programdirektør i TV 2, setter pris på engasjementet fra Hotel Cæsar-fansen.

- Vi setter pris på engasjementet, men vi har ikke tatt noen beslutning i forhold til Hotel Cæsar og vi har ikke bestemt når denne beslutningen skal tas. Det eneste vi har gjort er å sette produksjonsstopp for at innspillingen skal ligge tettere opp til sending, sier Nakken til Nettavisen.

Han legger til at alle programmer i TV 2 evalueres i hver produksjonsperiode, og at dette ikke er noe spesiellt for Hotel Cæsar.

- Vi har gjort justeringer på programmet nå, så fansen kan glede seg til episoder med enda bedre teknisk og innholdsmessig kvalitet, sier Nakken.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag