NA24.no

California på randen

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Verdens åttende største økonomi sliter med gigantunderskudd.

Arnold Schwarzenegger, guvernør i USAs mest folkerike stat, har store finansielle problemer å hanskes med. Onsdag ble det klart at Californias budsjettunderskudd er på svimlende 26,3 milliarder dollar. Det melder Reuters.

NA24 – din næringslivsavis

Vekslet om til norske kroner tilsvarer dette 170,9 milliarder norske kroner. Med så enorme underskudd er kassen i staten i ferd med å skrapes fullstendig tom for dollar til å gjøre opp for sine tjenester. Nå står hele statsapparatet i fare for å ramle sammen.

Reuters melder at California snart ikke har noe annet valg enn å stoppe utbetalinger til leverandører, og i stedet utstede gjeldsbrev, eller på godt norsk «IOU».

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

California er den mest folkerikestaten i USA, og hadde i 2006 den åttende største økonomien i verden. Men nå kan kredittverdigheten ryke, og dermed blir det svært dyrt for staten å hente inn lånekapital, melder Reuters.

Den lovgivende forsamling i California er nå svært uenige om hvordan man skal fylle inn gapet mellom inntekter og utgifter. Enten må det skje ved å øke skattene, som demokratene er for, ellers vil man måtte kutte kraftig i utgiftene. Det siste går republikanerne, som Schwarzenegger representerer, inn for.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere