Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Camilla er dronningen av agurknyheter

Foto: (Privat)
- Heldigvis for meg har jeg alltid vært en jente med god fantasi, sier Camilla Finvik.

(NA24): «Dagslyset bringer som vanlig fram nattens hemmeligheter på Sjøvegan. På fortauet ovenfor Strandsenteret og Rema 1000 har noen etterlatt seg en tvilsom flaske uten innhold. Til tross for at det er ulovlig å nyte alkohol offentlig, ser det ut til at noen i kommunen har valgt å bryte loven.»

Slik begynner en av Camilla Finviks nyhetsartikler på nettavisen, Salangen-nyheter.

24-åringens memoarer, om det som rører seg i den lille kommunen i Troms, har høstet mye oppmerksomhet de siste ukene, og artiklene har blitt hyppig delt på sosiale medier.

Mange har nok fått seg en god latter etter å ha lest Finviks innlegg i lokalavisen, noe journalisten selv har fått med seg.

- Responsen har for det meste vært positiv, men man har jo også noen som ikke helt forstår humoren i «agurksakene». Jeg har kun fått en negativ tilbakemelding som har gått direkte til meg gjennom hele journalistkarrieren. Da var det en leser som mente jeg heller burde skaffe meg jobb på Burger King, og at jeg mest sannsynlig kom til å gjøre en bedre jobb der, sier Finvik, til Nettavisen NA24.

- Lo så jeg nesten grein
Hennes artikler har også blitt omtalt i NRK-programmet «Nytt på Nytt», hvor programleder Jon Almås og gjestene gjorde narr av distriktsnyhetene fra Salangen-Nyheter.

Dette tar ikke Finvik seg nær av.

- Jeg ser helt og holdent kun humoren i det, og derfor synes jeg det var kjempekult! Venner og familie som hadde lest saken på forhånd, eller som hadde sett delingene på Facebook kontaktet meg med en gang Salangen-Nyheter ble nevnt. Jeg ser sjelden på NRK, men da måtte jeg forte meg å skifte kanal. Jeg lo så jeg nesten grein, sier Finvik.

Ideene til artiklene finner hun på helt på egenhånd, og til Nettavisen NA24 forteller hun hvordan de blir til.

- Når det ikke er reelt stoff å skrive om, tar jeg med meg penn, journalistblokk og kamera ut. Da trasker jeg rundt på Sjøvegan og lar fantasien løpe løpsk. Heldigvis for meg har jeg alltid vært en jente med god fantasi. Jeg kan lett drømme meg bort i egne tanker, eller se for meg scenarioer i hodet mens jeg ler for meg selv.

Det var Finvik selv som søkte på stillingen som journalist i Salangen-Nyheter, og hun mener at det må har vært få søkere til stillingen - for til tross for at hun ikke har noen journalistisk utdannelse, eller videreutdanning etter videregående skole, fikk hun jobben umiddelbart.

- Jeg hadde ikke sett for meg at det var det yrket jeg kom til å ende med når jeg flyttet fra Trondheim til Setermoen, sier Finvik.

- Det var egentlig bare tilfeldigheter som gjorde at jeg startet å jobbe som journalist. Jeg var ferdig i mammaperm, nyoppflyttet til Nord-Norge og trengte jobb. jeg søkte på de jobbene jeg kunne før det omsider klaffet ganske raskt etter jeg sendte inn søknaden til Salangen-Nyheter, fortsetter Finnvik, som synes det å ha muligheten til å være kreativ og bruke egen fantasi når det trengs er noe av det morsomste med å jobbe som journalist.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Våre lesere kan nok vente seg litt av hvert
Tilbakemeldingene fra bygda har vært delt, men Finnvik lover alikevel at hun vil holde på sin humoristiske journaliststil når hun i tiden fremover skal melde om nyheter fra Salangen.

- Jeg blir å holde fast ved det gøyale. Humor for meg er ekstremt viktig. I alle fall i en ellers så kjedelig journalisthverdag. Det er nemlig ikke alltid vi får inn tips eller at det er «ordentlige» nyhetssaker å skrive. Da må man være kreativ. Våre lesere kan nok vente seg litt av hvert. Artikler med mening og kanskje noen uten, ler Finvik.

- De unge syns det er gøy med artiklene mine. De skjønner at man må sette ting på «spissen» når det er lite som skjer. De forstår bruken av overdrivelser slik det er ment. De eldre er mer skeptiske. De syns avisen kun burde bestå av seriøse artikler og nyhetsstoff.

På Facebook har Finvik selv kastet seg inn i debatten, som har rast rundt hennes artikler.

- Det er for meg nesten enda mer stas enn hele «Nytt på Nytt»-seansen. På den måten kan jeg se hva de andre skriver over delingen og hvordan responsen er. Jeg har til og med kommentert på helt ukjente personers delinger, noe som har blitt godt mottatt, forteller hun.

- Det er alltid god stemning når de spør «Hva i all dager er det som skjer i Salangen??» og «Lite å skrive om?"» Jeg har aldri opplevd noe negativt der heller, annet enn folk som skriver «Herregud, går det virkelig an?».

- Endelig si at jeg trives
Til tross for at Finvik ikke har noen formell utdannelse innen journalistikk, har hun vært en aktiv blogger siden januar i år.

Ettbarnsmoren ble med på flyttelasset da samboeren Eirik Johannessen fikk plikttjeneste som sykepleier i saniteten ved Setermoen leir. Småbarnsforeldrene flyttet fra Trondheim i januar i fjor, og for Camilla var overgangen til sin nye hverdag, i Bardu kommune, stor.

For å gjøre hverdagen mer interessant begynte hun å blogge om sin tilværelse, i et håp om at andre i samme situasjon skulle finne både trøst og hjelp i hennes beskrivelser av hverdagen. 24-åringen har høstet mye oppmerksomhet for bloggingen sin, blant annet fordi hun har postet flere lettkledte gravidbilder av seg selv på bloggen.

- Nå kan jeg endelig si jeg trives, selv om jeg savner tilværelsen før vi flyttet opp innimellom. Det eneste som fremdeles er kjipt er den enormt lange og kalde vinteren! Den vil jeg aldri venne meg helt til, sier Finvik, som nok blir i Salangen en stund til.

- Samboeren jobber i forsvaret, og er hovedgrunnen til at vi bor her oppe. Han har to pliktår igjen i den stillingen han sitter i, så får vi se hva som skjer etterpå.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!