NA24.no

Foto: Foto: Frukt.no (Klikk.no)

Camposol endrer lånestruktur

Landbrukskonsernet har utløst en endring i lånestrukturen.

Mot å betale en høyere rente har Camposol fått på plass en ny avdragsplan for sitt banklån i den store investeringsbanken CredittSuisse.

Hovedendringene i låneavtalen etter erklæringen av endringsklausulen, er at renten på det 65 millioner dollar store lånet øker fra 9,85 prosent til 11,85 prosent. Tilbake får Camposol en avdragsstruktur som betyr lavere innbetalinger de to første årene og at brorparten skal innfris i 2012.

Camposol må betale CredittSuisse 1 million dollar for endringen.

Med avtalen reduserer Camposol årets avdrag med 1 million dollar til 5,4 millioner dollar, for neste år reduserer avdraget med 8,1 millioner dollar til 5,8 millioner og i 2011 reduseres avdraget med 0,1 million til 15,3 millioner dollar. I 2012 derimot øker avdraget med 9,2 millioner dollar til 15,5 millioner i tillegg til restinnbetalingen på 16 millioner dollar.

Selskapet som driver med produksjon av landbruksvarer i Sør-Amerika er i tillegg pålagt tvungen nedbetaling på lånet dersom den frie kontantstrømmen overstiger 5 millioner dollar i 2009 og 2010, og ved en fri kontantstrøm over 7 millioner dollar i 2011.

Det er også gjort noen endringer i lånebetingelsene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere