NA24.no

Canadisk hjelp til Cecon og Davie

Sist oppdatert:
Verftet Davie Yards starter nå forsiktig opp igjen i påvente av lån til Cecon.

Det canadiske verftet Davie Yards som i hovedsak er kontrollert av norske eiere, har fått på plass finansiering som gjør at verftet igjen kan begynne å produsere.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Ifølge en oppdatering fra verftet som har blant annet Teco Maritime ASA og Cecon ASA som store aksjonærer, så blir det en gradvis gjenopptakelse av driften.

Forhandlet fram prisøkning
Det skjer etter at verftet har fått forhandlet fram en prisøkning i de eksisterende byggekontraktene på 35 millioner dollar.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

De har videre fått på plass en forhåndsfinansiering på 20 millioner dollar. Det viktigste for verftet nå er at hovedkunden Cecon ASA får på plass en erstatning for lånet på 200 millioner dollar som ble sagt opp av DnB Nor.

Ifølge Davie Yards har Cecon nå fått et tilbud om et erstatningslån, men verftet vil ikke gjenoppta full drift før lånekontrakten til Cecon er underskrevet. Cecon har tre avanserte fartøyer i ordre ved verftet, mens Ocean Hotels har bestilt to boligfartøyer fra det kanadiske verftet.

Verftet har nå avtalt en ny leveringsplan med de to kundene.

Canadisk drahjelp
Det er blant annet lån og garantier med en ramme på 300 millioner dollar gitt av den kanadiske utgaven av Eksportfinans som har muliggjort gjenopptakelse av driften ved Davie. Det er også Eport Development Canada som har gitt finansieringsfasiliteten på 20 millioner dollar.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Det er fortsatt visse forbehold som må lettes før et nytt lån til Cenon er klart og Davie Yards kan gire opp til full drift igjen. Det jobbes nå for å ha låneavtalen klar til overgangen februar/mars, ifølge Cecon.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere