*Nettavisen* Økonomi.

Canadisk hjelp til papirgigant

Den canadiske provinsen Quebec gir lånegarantier for å hjelpe AbitibiBowater.

20.04.09 09:31

Den store nordamerikanske papir- og treforedlingskonsernet AbitibiBowater har virkelig fått merke finanskrisens kutt i avisenes annonseinntekter. Før helgen måtte AbitibiBowater søke konkursbeskyttelse i USA og Canada for å se på mulighetene for en restrukturering av konsernet.

NA24 - din næringslivsavis


Den canadiske provinsen Quebec gikk i helgen ut og lovet hjelp til konsernet, og vil bidra med lånegarantier på 100 millioner dollar. AbitibiBowater har stor virksomhet i den canadiske provinsen.


Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det er en enorm gjeldsbyrde og et avispapirsalg i fritt fall som har sendt nordamerikas ledende avispapirkonsern til skifteretten for konkursbeskyttelse mens en reorganisering pågår. Konsernet har kuttet produksjonen med flere millioner tonn, men det har ikek vært nok til å holde følge med markedet.

Ifølge Reuters falt etterspørselen etter avispapir i USA med 29 prosent i februar sammenlignet med et år tidligere. Det er ny rekord og den 60. måneden på rad med fall i avispapirsalget.

AbitibiBowater har over 14,000 ansatte, hvorav 10.000 holder til i Canada, og av disse 7.500 i Quebec. Garantien fra provinsen vil gå til et lån for å sikre den canadiske virksomheten arbeidskapital mens selskapet er under konkursbeskyttelse.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.