Gå til sidens hovedinnhold

Klager inn TV 2 etter kabelomtale

– Ligner på tilstanden i land vi ikke liker å sammenligne oss med, sier Canal Digital.

Digital-TV selskapet Canal Digital Norge klager inn TV 2 Nyhetskanalen til Pressens Faglige Utvalg (PFU) for manglende tilsvar.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Det var et tv-intervju med TV 2s kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy som fikk Canal Digital-ledelsen til å reagere.

Har ikke bedt om kommentar
– Vi sitter og skriver en klage nå. Vi regner med å ha den inne om en uke eller to, sier Canal Digitals informasjonsdirektør Jørgen Thaule til NA24 Propaganda.

Han mener TV 2 Nyhetskanalen har brutt med tilsvarsretten da de lot Indrøys påstander stå uimotsagt.

– Her har vi en kommunikasjonsdirektør som i egen kanal får fremføre feil og uriktigheter om kabelselskapene, uten å bli stilt ett eneste kritisk spørsmål. Det har ikke blitt noe forsøk på å innhente kommentar verken hos oss eller andre, sier Thaule.

Innslaget som ble sendt i TV 2 Nyhetskanalen og 18.30-Nyhetene sist mandag omhandlet Kabeltvistnemndas behandling av klagen fra TV 2 om prisen de får for distribusjon i kabelnettene.

Ekeberg tatt av luften, erstatteren klaget inn
På forhånd hadde TV 2 Nyhetskanalen tatt programlederen Jan Ove Ekeberg av skjermen fordi de mente at han ikke kunne dekke saken uhildet etter å ha skrevet et innlegg i Dagens Næringsliv hvor han mente TV 2 ikke burde søke konsesjon. Nå blir Ekebergs erstatter i studio altså klaget inn til PFU for det samme sakskomplekset.

– Vi synes det er et veldig uheldig mønster når ledelsen i et medieselskap tilsynelatende kan gå rett inn i eget studio for å fremføre sine saksinnlegg uten at det åpnes for motforestillinger. Det ligner på tilstanden i land som vi ikke liker å sammenligne oss med, sier Thaule.

TV 2 har blitt klaget inn for Pressens Faglige Utvalg ni ganger i år og har blitt felt seks ganger.

– Jeg merker meg at Canal Digital ikke har tatt kontakt med meg, som ville vært det naturlige her, så da kommuniserer jeg med Canal Digital gjennom PFU, sier TV 2s nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther til NA24 Propaganda.

Kommentarer til denne saken