CanArgo med Georgia-oppdatering

En av brønnene viser gode forekomster, mens de har trøbbel ved et par av de andre brønnene. Les mer her:

Omfattende tester gjennomføres ved den utforskende brønnen MK72 ved Norio-feltet. Den tidligere testede Oligocene sanden ved MK72 viste gode forekomster av olje da den ble boret. Det kom olje til overflaten og med hydrokarboner som blir tolket gjennom de elektriske loggene. Loggene indikerer at det er at rundt 100 meter med ”net pay sands” med porosties i en bredde på 15 til 20 prosent.

Brønnen viser gode formasjoner under trykk, med en målt overflate innestengt trykk på opp til 168 atmosfærer. Olje og gass har kommet til overflaten sammen med boresøle. Selskapet skriver at det er en del boresøle som må komme ut før det eventuelt kan bli aktuelt med en kontinuerlig oljestrøm.

Brønnen N97H ved Ninotsminda-feltet har blitt testet i tre uker og testene viser en total væskestrøm opp til 1.145 fat om dagen. Den maksimale oljestrømmen som er oppnådd til dags dato er opplyst til å være 385 fat om dagen. Det som hever oljen er gass og det er en betydelig andel vann i brønnen. CanArgo opplyser at de tror at brønnen har støtt på en fraktur av vann fra den horisontale brønnen N4H, og at det er behov for å kunne stenge av denne vannfrakturen for å kunne gjenoppta oljeproduksjonen ved N97H brønnen.

CanArgo melder samtidig at boringen og testingen av brønnen M11Z Manavi vil bli satt på vent til de er ferdige med å teste M12 brønnen ved samme felt. Grunnen til at de utsetter arbeidet ved M11Z brønnen er mangel på utstyr.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag