NA24.no

Cappelen Damm kjøper Bazar forlag


Dan Brown er en av Bazars profilerte forfattere.
Dan Brown er en av Bazars profilerte forfattere.
Sist oppdatert:


Cappelen Damm har kjøpt samtlige aksjer i Bazar Forlag as.

Intensjonen bak overtakelsen er en senere fusjon mellom selskapene.

Forlagsnavnet Bazar vil leve videre som et imprint i Cappelen Damm og videreføre en utgivelsesprofil med vekt på oversatt skjønnlitteratur, men også generell litteratur.

Dan Brown og Paulo Coelho

- Bazar og Øyvind Hagen vil tilføre Cappelen Damm ytterligere konkurransekraft på et spennende utgivelsesområde. Den bredde og de muligheter Cappelen Damm får gjennom oppkjøpet av Bazar vil styrke forvaltningen av forfatternes rettigheter på alle plan. Sammenslåingen vil gi større slagkraft i markedet, sier administrerende direktør Tom Harald Jenssen i Cappelen Damm.

 Bazar har følgende kjente forfattere i sin stall: Dan Brown, Paulo Coelho, Ildefonso Falcones, Bernard Cornwell, Sarah Lark, Terry Hayes, Paula Hawkins, Yuval Noah Harari og Marie Kondo.

På forfatterjakt

- Bazar er et sterkt merkenavn. Vi har et svært godt år bak oss og mange spennende utgivelser i årene som kommer. Sammenslåingen gir oss anledning til å utvikle våre forfatterskap ytterligere og meg mulighet til å fokusere mer på hva jeg er best til, å finne nye og spennende forfattere, sier administrerende direktør Øyvind Hagen i Bazar Forlag.

Hagen blir etter fusjonen forlagssjef for imprintet Bazar i Cappelen Damm.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere