Cappelen tiltalt for organisert narkotikakriminalitet

Gjermund Cappelen er tiltalt for organisert narkotikakriminalitet og oppbevaring og salg av 1,3 tonn hasj. Også sju andre er tiltalt i saken.

10.07.15 21:46

Cappelen blir pekt ut som hovedmann i det som skal være et omfattende nettverk for kjøp, oppbevaring og salg av svært store mengder hasj. Saken er berammet til å starte i Asker og Bærum tingrett 14. september.

I tiltalen, som ble offentlig fredag, går det også fram at det vil bli lagt ned påstand om inndragning av 54 millioner kroner, alternativt en rekke verdigjenstander – blant annet smykker, aksjer, klokker og et Munch-maleri.

Rabatt

Advokat Benedict de Vibe forsvarer Gjermund Cappelen, og han forteller at bærumsmannen vil erklære seg skyldig når saken starter.

– Hans standpunkt er at han erkjenner straffskyld. Denne tiltalen er basert på fire innførsler som han har forklart til politiet at han tar ansvar for, sier de Vibe til Aftenposten.

I forrige uke ble det kjent at påtalemyndigheten har siktet Cappelen for innførsel av 25 tonn hasj over flere år.

– Det ligger i kortene at denne saken kvalifiserer for en særskilt strafferabatt. Han har fortalt om en virksomhet som påtalemyndigheten ellers ikke ville klart å oppklare, sier de Vibe.

I varetekt

Fredag ble det kjent at Borgarting lagmannsrett har avgjort at Cappelen må sitte i varetekt fram til rettssaken starter i september. Lagmannsretten deler Asker og Bærum tingretts oppfatning at det ville virke støtende for den allmenne rettsfølelse dersom 48-åringen slapp ut av varetekt før hovedforhandlingen starter, skriver VG.

Gjermund Cappelen vil bare stå til rette for besittelse og salg av narkotikaen når saken skal for retten i september. Det vil heller ikke bli lagt ned påstand om straff. Spørsmålet om straff og innførsel av hasjen vil bli tema når Cappelen eventuelt stilles for retten sammen med politimannen Eirik Jensen. Denne saken er ennå ikke ferdig etterforsket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.