NA24.no

CAR blir børsmedlem

Sist oppdatert:
Årets to første nye børsmedlemmer er innlemmet ved Oslo Børs.

- Vi blir nå en blåkopi av alle våre konkurrenter, sier arbeidende styreformann Per Christian Hoel i CAR til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Det tidligere rene analysehuset til Gunnar Holen, har nå tatt skrittet ut og blitt et fullverdig meglerhus med plass på Oslo Børs. Det er klart etter at Oslo Børs nå har har gitt CAR ASA medlemskap og rett til direkte aksjehandel på Oslo Børs og Oslo Axess.

Eget valg
- Vi har fått eget oppgjør på plass nå, og valgte dermed å bli et fullverdig medlem på Oslo Børs, sier arbeidende styreformann Per Christian Hoel i CAR til NA24.

Inntil nå har de benyttet seg av Nordnet som bankforbindelse og har også overlatt til nettmegleren å ta seg av oppgjøret. CAR valgte selv når de skulle bli medlem.

- Det har tatt noen måneder for å få ansatt disse menneskene og få på plass eget oppgjør, men vi er nå klare fra mandag, sier den arbeidende styreformannen som gjør det klart at det blir en flytende overgang for å teste systemene.

Får lettere kunder
- Fordelen for oss er at det blir lettere få nye kunder, sier Hoel.

Kundene kommer ikke til å merke stort, men vil nok se at det er kommet en ny bankforbindelse. Nordnet byttes ut til fordel for DnB Nor. Dette er en bankforbindelse de fleste meglerhusene bruker.

- De vil merke veldig lite. For det første vil vi ha flytende overgang og det vil være først i mai juni at vi 100 prosent er over på eget oppgjør, sier Hoel og legger ikke skjul på at de nå kommer unna det svenske skjemaveldet.

Nå kan de handle aksjer i eget navn og med egen oppgjørsavdeling. Dermed blir de synlige i Oslo Børs sin offisielle statistikk fra juni. CAR kommer til å få CAS som meglerid, og slipper dermed å få Carnegie i Sverige på nakken. Dette er en id selskapet selv er fornøyd med og kunne velge selv.

Totalt 50 medlemmer
CAR ASA eies hundre prosent av analysehuset Corporate Advice & research AS.

I tillegg har den store amerikanske investeringsbanken Bear Stearns i dag blitt børsmedlem på Oslo Børs.

Dermed kan Oslo Børs smykke seg med to nye medlemmer så langt i 2008, og har totalt 60 medlemmer, hvorav 36 er fjernmedlemmer som handler fra kontorer utenfor Norge. På Oslo Axess er det nå 42 medlemmer, hvorav 20 er fjernmedlemmer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere