*Nettavisen* Økonomi.

Carew solgte bygård for 120 mill - mer enn doblet investeringen

SOLGT: John Carew har solgt bygården han eier i Bygdøy Allé. Salgssummen er rundt 120 millioner kroner. Den ble kjøpt for cirka 82 millioner i 2010.

36-åringen har tjent 30 millioner kroner på seks år.

16.06.16 14:44

Tidligere fotballstjerne John Carew har lenge forsøkt å få solgt bygården Bydøy Allé 11 i Oslo vest.

Sammen med sin mangeårige agent Per A. Flod investerte de i bygården i 2010.

Den gangen kjøpte de den for cirka 82 millioner kroner. Salgssummen er etter det Nettavisen får opplyst rundt 120 millioner kroner.

Flod ønsker ikke å kommentere tallene overfor Nettavisen, men bekrefter at bygården er solgt.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060. Vi kan legge til rette for kryptert kommunikasjon dersom ønskelig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Per A. Flod har vært mangeårig agent for Carew, og forvaltet hans formue. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Bekrefter bygårdsalg

- Dekningshandelen gikk i boks i går, så jeg kan bekrefte at den nå er solgt.

- Han har gjort en svært god investering, og den har økt egenkapitalen hans betraktelig siden han kjøpte bygården for seks år siden, sier Flod.

Nettavisen kjenner til at Carew i 2010 gikk inn med en egenkapital på 20 millioner kroner. Dette er nå vokst til cirka 50 millioner kroner, som er langt mer enn en dobling av investeringen.

36-åringen har dermed hatt en fortjeneste på rundt 30 millioner kroner.

Les også: Slik er Carews nye luksusliv

Flod ønsker ikke å kommentere forhold knyttet til Carews investeringer eller fortjenester. Carew-agenten vil heller si så mye om hans egent fortjeneste på bygårdsalget.

Les også: Slik ble John Arne Riise kvitt gjelden på 34 millioner

Etter fotballkarrieren har Carew også prøvd seg som skuespiller, og han fikk sin debut i den canadiske thrilleren «Dead of Winter».

Video: Her er bygården Carew har solgt (artikkelen fortsetter under videoen av bygården til John Carew)

HTML EMBED
embedNAvideo("84FfOd4_FMxH_1bmg-G3dg", false)


Solide leieinntekter

I aksjeselskapet, med samme navn som adressen på bygården, eier Carew 82,86 prosent av aksjene, mens Flod eier de resterende 17,14 prosent av aksjene i selskapet.

Klikk på bildet for å forstørre.

John Carew i aksjon på landslagstrening sammen med Jon Inge Høiland (arkivfoto). Foto: Eirik Førde , Digitalsport

Før bygården ble solgt hadde Carew 30 eiendommer i inn- og utland. Anslagsvis beløper investeringene seg til rundt 150 millioner kroner.

- Jeg har hatt en veldig god avkastning, hatt god vekst i økonomien. Nesten alle eiendomsprosjektene har gått ekstremt bra, ikke bare litt bra, sier Carew til VG i juni i fjor.

Årsregnskapet for 2014 viste at bygården med 20 leiligheter hadde leieinntekter på 5,3 millioner kroner, men overskuddet var på beskjedne 317.000 kroner.

Millionformue

I skattelistene for 2014, som er de siste offentlige tallene, står Carew oppført med en formue på over 15 millioner kroner, mens han står oppført uten inntekt.

I 2010, samme år som han kjøpte bygården han nå har solgt, stod han oppført med en formue på over 7,5 millioner kroner i skattelistene.

(artikkelen fortsetter under)

De siste årene står Carew for det meste oppført uten inntekt i skattelistene, men dette skyldes trolig at han har bodd i utlandet i mange år, og tallene er dermed ikke tilgjengelig.

I folkeregisteret er det siste bostedet han er oppført med i Lørenskog, hvor han er fra, men det er ikke oppgitt noen adresse.

Carew har ikke svart på Nettavisens henvendelser.

Les mer om John Carew:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag