Gå til sidens hovedinnhold

Carina trodde hun traff drømmetypen på Tinder: Nå har hun 700.000 kroner i gjeld

Eks-samboeren opprettet forbrukslån bak Carinas rygg. Nå sitter hun igjen med gjelda.

Tinder-svindel står på tapetet i tirsdagens sending av «Svindeljegerne» på TV 3.

I programmet møter vi trebarnsmoren Carina, som traff det hun trodde var drømmemannen på Tinder. Etter å ha datet en stund, flyttet de sammen. Fremtiden så lys ut, og Carina forteller at både venner og familie mente hun hadde skutt «gullfuglen».

Det Carina imidlertid ikke visste, var at den nye samboeren hennes hadde fått tak i en rekke personlige opplysninger om henne, som for eksempel personnummeret hennes. Dette brukte han til å opprette en rekke forbrukslån bak hennes rygg.

- Når man bor sammen er det jo lett å la brev med personlige opplysninger ligge fremme på kjøkkenbordet, slik er det jo å være samboere. I tillegg blir man jo ofte godt kjent med partnerens familie, og Carinas eks-samboer utnyttet denne situasjonen ved å opprette forbrukslån i Carinas mors navn i tillegg, forteller Ole Eikeland, programleder i «Svindeljegerne», til Nettavisen.

- Sa han skulle dø

Sammen med samboeren planla Carina en tur til Thailand. De skulle ha med seg Carinas tre barn, som alle hadde gledet seg veldig. Men da turen nærmet seg, hadde samboeren gått tom for penger. Han greide heller ikke å opprette flere forbrukslån.

- I stedet for å si det som det var, så fortalte han Carina og barna at han hadde fått uhelbredelig kreft og skulle dø, forteller Eikeland.

Det skulle imidlertid ikke gå så lang tid før Carina forsto at noe var galt. Da hun fikk vite om forbrukslånene og løgnen om kreftsykdommen, tok forholdet slutt. Gjelden på 700.000, som eksen hadde opparbeidet, ble plutselig hennes.

Enorm gjelde

I ettertid har hun stilt seg selv det samme spørsmålet om og om igjen: «Hvordan er det mulig at jeg ikke så hvordan han egentlig var?»

- Men det var ingen tegn å ta han på. Jeg har snakket mye med psykologen om dette, for jeg har banket opp meg selv ganske mye. Men vi kunne ikke oppdaget det. Familie og venner omtalte ham som tidenes hyggeligste og snilleste person, forteller Carina i programmet.

Nå sliter trebarnsmoren økonomisk. Hun må betale dyr husleie, samtidig som gjelden spiser av egenkapitalen hun sitter igjen med fra hussalget.

Advarer mot Tinder

Eikeland advarer mot å tro at alle på Tinder har gode intensjoner.

– Tinder er et perfekt sted for svindlere. Man treffer ofte personer i meget sårbare situasjoner, som fort blir lette bytter for kyniske svindlere, slik som Carina, en småbarnsmor til tre mindreårige barn, sier Eikeland, og fortsetter:

- Kjærlighet gjør folk blinde, det vet vi. Så selv om du tror du har funnet den perfekte partneren, oppfordrer vi til å være forsiktig med personlige opplysninger.

Mannen Carina var samboer med blir konfrontert av Eikland i programmet. Ifølge programlederen viser han ingen anger og innrømmer heller ingen feil.

– Tvert om sier han at Carina var med på svindelen og at de hadde en pakt hvis de ble avslørt, sier Eikeland.

Til info: Ole Eikeland har vært ansatt som økonomiredaktør i Nettavisen.

Les også

Mia fikk totalt medhold fra Ruter

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken