NA24.no

Carl hyllet elskerinnen

Sist oppdatert:
En gråtkvalt Carl I. Hagen startet sin avskjedstale til Frp-landsmøtet med en uhemmet hyllest til kona Eli.

WEB-TV: Se Hagens tale her
Les også: - Alvheim satte varige spor

GARDERMOEN (TV 2 Nettavisen): - Jeg og min kone, min elskerinne og min sekretær, Eli har vært heldige og fått jobbe sammen siden vi giftet oss. Vi har reist land og strand rundt og opplevd mye. Uten henne hadde jeg ikke klart dette, sa Hagen med tårer i øynene. Og landsmøtet svarte med taktfast applaus til en like rørt Eli. Hagen gjentok at han på mange måter seg på Fremskrittspartiet som hans og Elis livsverk.

- Skam deg, Kristin
Hagen ga også klar beskjed til SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen (SV). Han mener at det er en uting at Halvorsen snakker om at SV vil hjelpe de med dårlig råd.

- Min ufordring går særlig til finansministeren som snakker så mye om fordeling. Men i praksis tilgodeser hun de med god råd. Kristin Halvorsen, det er Frp som er opptatt av de med dårlig råd. Derfor bør du slutte å snakke om det, for du bør skamme deg.

- De rødgrønnes avgiftskåthet har ført til ekstrautgifter for brede lag av befolkningen og rammer de som har det vanskelig nok allerede, mente Hagen.

- Ingen Frp-kode
I rosa slips og i kjent stil, stort sett uten manus, gikk Hagen i sin tale videre løs på skatter og avgifter, og tok til orde for bruk av mer oljepenger.

En rød tråd i talen ble Arbeiderpartiets partisekretær Martin Kolberg, som har sagt han skal ”knekke Frp-koden.” Hagen avla Kolberg en rad visitter.

- Det er ikke noen kode å knekke, Martin. Det er ikke noen kode når folk blir forbanna fordi staten får 70 milliarder kroner i ekstra inntekter, mens en vanlig familie får 5000 kroner ekstra i årlige drivstoffutgifter. Det ikke vanskeligere enn at folk er enige med oss, sa Hagen.

Han vil bruke oljemilliarder til å få ned både drivstoffavgiften og el-avgiften.

- Galskap
Hagen tok også et oppgjør med det han kalte ”skredder- og veverøkonomene” i Finansdepartementet, Norges Bank og Statistisk Sentralbyrå da han tok et oppgjør med praktiseringen av den såkalte handlingsregelen. Det er den som bestemmer hvor mye oljepenger staten skal bruke.

- En strikt overholdelse av handlingsregelen er galskap, sa Hagen, og harselerte over at regjeringen av ”pedagogiske årsaker” har skiftet navn på oljefondet til pensjonsfondet.

- Det vi som er som gutten i Keiserens nye klær. Frp-gutten som sa at keiseren gikk i bare underbuksa mens de andre ikke hadde mot til å si ifra. Det skjønner folk, sa Hagen.

- Det burde heller ha blitt kalt byråkratifondet, siden pengene på dette fondet ikke skal gå til pensjoner, men til å videreføre den samme ufornuftige politikken og bare tilgodeser de som tjener mest på de enorme oljeinntektene, nemlig det offentlige, sa Hagen.

Deilig
Etter oppramsing av en rad saker hvor de andre partiene har tatt etter Frp oppsummerte Hagen slik:

- Egentlig er det bare deilig å være Frper nå for tiden.

Hagen avsluttet med å spå at landet har en statsminister fra Fremskrittspartiet etter valget i 2009.

- Vi er i rute, og et parti i harmoni med oss selv. Jeg har tidligere sagt at vi skal bli i dette århundret hva Arbeiderpartiet var i det forrige. Der ligger vi godt foran ruten, sa Hagen.

- Norge er ikke noe dårlig land å bo i. Men vi skal gjøre det bedre, slo han fast.

Se Carl I. Hagens liv i bilder nederst i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere