NA24.no

Carl I. Hagen brøt loven

Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Lånte 430.598 kroner ulovlig.

Den profilerte Frp-politikeren og ordførerkandidaten til Oslo lånte i fjor over fire hundre tusen kroner fra sitt eget selskap, ifølge ABC Nyheter.

Det var i fjor at Hagen skal ha tatt et privat lån på 430.598 kroner fra selskapet Carleli AS, som han eier sammen med sin kone Eli. Dette aksjonærlånet var imidlertid i strid med aksjeloven, noe som ble bemerket av revisor.

- Dette viser at har man et kjent ansikt så skal man ikke vise seg fram, for da kommer man bare i gapestokken, sier Carl I. Hagen til NA24.

«Selskapet har gitt lån på kr 430.598 til aksjonær. Lånet er i strid med aksjeloven § 8-7», slår revisor fast.

- Er tilbakebetalt
- Dette skyldtes regler som vi ikke visste om og det ble tilbakebetalt med en gang jeg fikk vite om det, sier Hagen.

- Vi tok ut utbytte av selskapet. Jeg var ikke kjent med reglene som begrenser hvor mye man kan ta i utbytte i forhold til regnskaper, egenkapital og sånt noe, sier Hagen til ABC Nyheter.

Ifølge ABC Nyheter hadde selskapet i 2010 et overskudd på 317.907 kroner, omsetningen var på 443.812 kroner mens kostnadene bare var på minimale 7.304 kroner. Ved årsskiftet var egenkapitalen på 231.753 kroner.

Fulgte ikke loven
Aksjelovens paragraf 8-7 slår følgende fast «Selskapet kan bare gi kreditt til eller stille sikkerhet til fordel for en aksjeeier eller noen av aksjeeierens nærstående innenfor rammen av de midler som selskapet kan benytte til utdeling av utbytte, og bare når det stilles betryggende sikkerhet for kravet på tilbakebetaling eller tilbakesøkning.»

«Forbudet i første ledd gjelder tilsvarende ved kreditt til eller sikkerhetsstillelse til fordel for en aksje- eller andelseier i annet selskap i samme konsern eller noen av dennes nærstående.»

Solgte ulovlig garasje
Da Hagen la ut boligen på 330 kvadratmeter med en prisantydning på 11 millioner kroner i Øvre Skogvei på Bestum til salgs.

I boligannonsen kom det imidlertid fram at eiendommen inneholder en ulovlig oppført garasje

«Garasje oppført på tomt er ikke byggemeldt av tidligere eier, og således ikke særskilt verdsatt av takstmann eller megler», sto det i annonsen på Finn.no.

Les mer: Hagen selger huset med ulovlig garasje

Mye oppmerksomhet
Den siste tiden har det stormet kraftig rundt den tidligere Frp-lederen.

Først satte han spørsmålstegn ved politiets ressursbruk i saken mot massedrapsmannen Anders Behring Breivik. Hagen fortalte til Nettavisen at han har problemer med å forstå hvorfor politiet nå skal gå igjennom detaljer så nøye, når gjerningsmannen allerede har tilstått.

- Jeg setter et spørsmålstegn ved om man nå i lang tid skal bruke 100 politifolk til å etterforske en oppklart kriminell handling, når det er massevis av kriminalitet som blir henlagt, begrunnet med mangel på ressurser, sa Carl I. Hagen til Nettavisen.

Les hele intervjuet med Carl I.Hagen her

Mer oppmerksomhet
Så gikk han ut i Dagbladet og sa at han vil ha kasino i hovedstaden. Hagen åpnet også for å selge deler av Munch-museets samling.

Det har også kommet nyheter om at Frp-nestoren, som er partiets førstekandidat i Oslo, skulket bystyret et helt år, og at hans kone Eli fikk en fallskjerm på rundt en million kroner da hun sluttet som sekretær i Frps stortingsgruppe i 2009.

Les mer: Carl I. Hagen skulket bystyret et helt år og Eli fikk millionfallskjerm fra Frp

I samme periode har oppslutningen rundt partiet falt markant. Ikke siden kommunevalget for 12 år siden har partiet hatt en lavere oppslutning.

- Jeg tror ikke at dette vil få noen innvirkning på valgkampen. Jeg er sikker på at velgerne klarer å skille mellom det og dette private forholdet, sier Carl I. Hagen til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere