NA24.no

Carl I. Hagen i Borgarting lagmannsrett torsdag.
Carl I. Hagen i Borgarting lagmannsrett torsdag. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Carl I. Hagen i ny rettsrunde om «pensjonsran»

Lagmannsretten er i gang med behandlingen av Carl I. Hagens søksmål mot Statens pensjonskasse. Den tidligere Frp-lederen omtaler endringen i stortingspensjonen som et «pensjonsran».

71-årige Hagen tapte saken i Trygderetten i fjor, men anket avgjørelsen. Det er satt av to dager til behandlingen i Borgarting lagmannsrett, skriver VG.

– Jeg gleder meg, sa han til avisa da han ankom rettslokalet i Oslo.

Bakgrunnen for Hagens søksmål er hva som skjedde før og etter innføringen av pensjonsreformen i 2012. Året før ble Hagen pensjonist, og hans poeng er at hans pensjon derfor skulle reguleres etter de reglene som gjaldt på det tidspunktet.

Da pensjonsreformen ble innført, ble stortingspensjonene regulert i takt med den allmenne lønnsutvikling – minus 0,75 prosent, noe som ble gjeldende for de løpende stortingspensjonene. Hagen mener dette strider med Grunnlovens paragraf 97 om at ingen lov skal gis tilbakevirkende kraft. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere