NA24.no


OPPGJØR: Tidligere leder i Fremskrittspartiet, Carl I. Hagen, skriver på Facebook tirsdag at han skulle ønske nåværende partileder og finansminister Siv Jensen var mer Frp-er. Foto: Scanpix
OPPGJØR: Tidligere leder i Fremskrittspartiet, Carl I. Hagen, skriver på Facebook tirsdag at han skulle ønske nåværende partileder og finansminister Siv Jensen var mer Frp-er. Foto: Scanpix

Carl I. Hagen til Siv Jensen: - Nå må du framstå som en Frp-er, ikke bare finansminister

Sist oppdatert:
- Dropp flyseteavgiften.

Fremskrittspartiets gruppeleder i Oslo bystyre, Carl I. Hagen, tar tirsdag kveld et oppgjør med partileder og finansminister Siv Jensen på Facebook.

I et innlegg på sin offentlige profil ber han Jensen om å enten droppe flyseteavgiften eller understreke at det var Venstres forslag, hver gang hun svarer på spørsmål om den omstridte avgiften.

Fakta: Flyseteavgift

Klikk for å åpne faktaboksen
 

* Vedtatt av Stortinget i desember i fjor og planlagt innført fra 1. april i år.

* Skal ilegges alle avganger fra norske lufthavner med en sats på 80 kroner per passasjer, pluss moms, totalt 88 kroner.

* Avgiften var en del av budsjettavtalen mellom Høyre/Frp-regjeringen og samarbeidspartiene Venstre og KrF, fra november.

* Den nye avgiften skal etter planen gi staten 1 milliard kroner i inntekt i år.

* Ifølge Stortingets vedtak skal flypassasjerer som må reise med flere fly, bare betale én avgift. Finansdepartementet foreslår som vilkår for dette at reisene foregår med samme selskap, eller selskaper med samarbeidsavtale.

* Høringsfristen er satt til 21. februar.

* Sist gang Norge hadde flyseteavgift ble den kritisert for å være i strid med EØS-reglene. Avgiften ble innført på midten av 90-tallet og fjernet i 2001. (©NTB)

80 kroner per flyreise

Flypassasjeravgift er avgift på flyreiser som er vedtatt av Stortinget og planlegges innført fra 1. april i år. Alle avganger fra norske flyplasser skal ilegges en flypassasjeravgift på 80 kroner.

Les også: Solberg om Ryanair-trussel: - Vi skal ikke la oss presse av et slikt selskap

Venstre har vært en sterk pådriver for å innføre avgiften. Høringsfristen for flypassasjeravgiften går ut førstkommende søndag.

Frp har tidligere vært imot å innføre denne avgiften, men som en del av forhandlingene med samarbeidspartiene ble de enige om å likevel innføre en avgift på 80 kroner.

- Lykke til

Hagen skriver videre i innlegget at han - i sin tid som partileder - satte partiets politiske program foran det å redde en regjering som sto for en annen politikk.

- Nå må du framstå som en Frp-er og ikke bare leder av Finansdepartementet!

Til slutt i innlegget ønsker han Jensen lykke til.

Les også: NHO: Flyseteavgiften i strid med EØS-avtalen

I en kronikk som ble publisert i Aftenposten tirsdag kveld skriver Hagen om det han mener er en endring i forholdet mellom regjering og storting. Det er denne artikkelen han i innlegget under ber finansministeren lese.

Her er Hagens innlegg på Facebook:

Vær så snill Siv!Dropp flyseteavgiften eller i alle fall svar hver gang at dette var Venstres budsjettseier!Ser også...

Posted by Carl I. Hagen on Tuesday, February 16, 2016


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere