NA24.no

Carnival bestiller cruiseskip

Foto: RCCL/ANB (RCCL)
Sist oppdatert:
Verdens største cruiserederi vil fortsette veksten.

Cruisebransjens klare leder, Carnival Corp. har ikke latt seg skremme av finanskrisen, og gjør nå sin første nykontrahering av et cruiseskip etter at krisen ble et faktum.

Rederiet har nok en gang gått til det italienske Fincantieri-verftet for å få bygget et nytt cruiseskip. Det nye skipet vil bli på 130.000 bruttotonn og skal ha plass til 3.690 passasjerer.

Skipet skal etter planen leveres våren 2012 og skal gå inn i rederiets Carnival Cruise Lines-merkevare. Kontrakten er inngått i amerikanske dollar og gir en pris på omkring 200.000 dollar per passasjerkøye.

Det nye skipet vil bli det tredje i Dream-klassen basert på designet til Carnival Dream, som nylig ble levert fra samme verft. Den andre skipet i serien, Carnival Magic skal etter planen leveres fra Fincantieri i mars 2011.

Totalt har Carnival 13 cruiseskip i ordre med levering i perioden januar 2010 til våren 2012. Eksisterende flåte omfatter 93 skip med plass til over 180.000 passasjerer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere