NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,83

«Caroline» slepes til Sverige

Sist oppdatert:
Med en slagside på 40 grader slepes «MV Ocean Caroline» til Sverige i stiv kuling og fire til fem meter høye bølger.

Den norskeide lastebåten «MV Ocean Caroline» er tatt under slep og er på vei til en havn i Sverige.

Båten fikk problemer utenfor den polske kysten, og den polske redningssentralen Maritime Rescue Coordination Center i Gdinya har koordinert redningsarbeidet.

Vanskelig redningsarbeid
- Det er fremdeles stiv kuling og fire til fem meter høye bølger i området, sier operasjonsleder Siv Namork ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Nettavisen. De ble varslet om båten i havsnød kl. 07.49 søndag.

Åtte personer gikk i livbåtene etter at båten begynte å ta inn vann. Den norske kapteinen og to andre av mannskapet ble igjen for å forsøke å tette hullet i skroget, forteller assisterende redningsleder Krzystof Walasek ved Maritime Rescue Coordination Center til Nettavisen.

De åtte besetningsmedlemmene ble plukket opp av redningshelikopter og lagt inn på hotell Dom Marzyna i Gdinya. Bortsett fra kapteinen er mannskapet fra Russland og Litauen.

Stabil slagside
«Caroline eies av det norske selskapet Ocean Transport AS i Florø. Daglig leder Stein Arve Olsen sier til Sognogfjordane.biz at han er optimistisk med tanke på å redde båten.

- Den er en dobbeltbunnet og trygg båt, sier han. Walasek sa tidligere at han mente sjansen for å redde båten var fifty-fifty på grunn av uværet.

Lastebåten har hatt en slagside på 40-45 prosent de siste timene.

Er det noen fare for at båten kan synke på veien?

- Det vil alltid være fare når båten har slagside, sier Namork.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere