NA24.no

Casher inn milliarden

Foto: Fotograf: Per Ervland (NA24)
Sist oppdatert:
Arne Blystad er i ferd med å selge aksjer for en milliard kroner onsdag.

Det er aksjeposten Blystad fikk i det britisk oljeservicekonsernet Abbot Group i fjor sommer i forbindelse med salget av riggselskapet Songa Drilling som onsdag selges i London.

NA24 - din næringslivsavis

Det er meglerhuset Goldman Sachs som ifølge internasjonale nyhetsbyråer gjør plasseringen for Blystads investerignsselskap Spencer Energy AS. Posten er på omkring 28,5 millioner aksjer, og har en samlet verdi på omkring en milliard kroner. Prisen vil bli satt i en pågående bookbuilding prosess.

Dermed sikrer Blystad seg resten av den store gevinsten på sin opprinnelige investering i Songa Drilling. Dagens Næringsliv anslo i forbindelse med salget i fjor at Blystad hadde investert mellom 40 og 50 millioner dollar i Songa før salget, eller mellom 250 og 300 millioner kroner.

I forbindelse med salget fikk Blystad 330 millioner i kontanter og aksjer tilsvarende 12 prosent av utestående aksjekapital i Abbot Group. Aksjene var på det tidspunktet verdt omkring en milliard.

Videre ble opsjoner på 9 millioner nye aksjer i Songa kansellert mot en kontantbetaling på 31,15 kroner pr. Songa-aksje, som ga ytterligere 290 millioner for investoren.

Blystads aksjer har vært underlagt en lock-up periode på 183 dager som løp ut rundt nyttår.

Til nyhetsbyrået AFX sier en talsperson for Abbot at Blystad har begrunnet salget av sin eierandel i selskapet med planer om andre investeringer.

Abbot-aksjen har som følge av nedsalget falt noe på London-børsen i dag, men Blystad ser ut til å komme unna med omtrent det aksjene var verdt i forbindelse med salget av Songas Drilling i juni 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere