NA24.no

Jan Fredrik Karlsen har lagt bak seg et økonomisk kanonår.
Jan Fredrik Karlsen har lagt bak seg et økonomisk kanonår. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Casher ut åtte millioner

Sist oppdatert:
Jan Fredrik Karlsen håver inn på aksjesalg.

Underholdnings-gründer Jan Fredrik Karlsen sitt investeringsselskapet J.F. Karlsen AS har kommet med regnskap for fjoråret.

Her kommer det frem at Karlsen hadde et overskudd på pene 7,1 millioner kroner. Han tar ut åtte millioner kroner i utbytte, noe som gjør at egenkapitalen ved inngangen av året var på vel 7,3 millioner kroner.

- Det er veldig hyggelig at det går bra. Det er i all hovedsak et resultat av at jeg har hatt aksjer og aksjesalg i Playroom, sier Jan Fredrik Karlsen til Nettavisen NA24.

Solgte festkjempe
Jan Fredrik Karlsen bygde sammen med Jens Kristian Nesse og hotellmilliardær Petter Stordalen opp eventselskapet Playroom AS, med datterselskapene Playroom Event AS, Playroom Music AS og Playroom Artist AS.

I 2012 ble Playroom solgt til TV-produksjonskonsernet Nice for 60-80 millioner kroner, noe som gjorde at Karlsen som eide 38 prosent dro inn 17,1 millioner kroner. 

Med Fjørtoft og Reitan
Nå har han et eierskap på 0,4 prosent i Nice Entertainment Group Oy, som han har bokført til laveste kostpris på 699.508 kroner. I tillegg eier han ti prosent av Oro Media.

Den største eieren i Oro Media er Rema-arving Ole Robert Reitan med 70 prosent av aksjene, mens den tidligere fotballproffen Jan Åge Fjørtoft eier 20 prosent.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere