NA24.no

Caterpillar guider ned

Anleggsmaskinkjempen Caterpillar merker krisen og justerer ned 2009-estimatene.

Selv om første kvartal ble bedre enn analytikerne hadde fryktet, så varsler Caterpillar svakere resultater utover året sammenlignet med markedets estimater.

NA24 - din næringslivsavis

Caterpillar som er en av verdens største leverandører av anleggsmaskiner, omsatte i første kvartal for 8,5 milliarder dollar et fall på heftige 29 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Resultatet før engangskostnader i forbindelse med oppsigelser endte på 237 millioner dollar, mot 922 millioner dollar et år tidligere. Resultat per aksje lød på 39 cent.

Analytikerne hadde ifølge estimater innhentet av Thomson Reuters ventet en omsetning på 8,5 milliarder dollar og et resultat på 4 cent.

Caterpillar belastet regnskapene med 558 millioner dollar i restruktureringskostnader, noe som ga et nettoresultat på minus 112 millioner dollar.

Når det gjelder utsikten for resten av 2009, så spår Caterpillar-ledelsen nå et samlet årsresultat før engangsposter på 1,25 dollar per aksje. Det er en kraftig nedjustering i forhold til forrige guiding som lød på 2,50 dollar per aksje. Analytikerne venter 1,77 dollar per aksje før dagens rapport.

Når det gjelder omsetningen så venter Caterpillar nå et salg på størrelsesorden 35 milliarder dollar med en slingringsmonn på 10 prosent hver vei. Her ligger konsensus på 39 milliarder.

- Det eksisterer en stor grad av usikkerhet i den globale økonomien, og gjør det ekstremt vanskelig å vite hvordan vår kunder vil svare resten av 2009. En ting er sikkert, Team caterpillar vil forbli fokusert på kostnadskontroll og lagerreduksjoner, sier konsernsjef Jim Owens i en kommentar.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere