Etter flere private visninger av hytta på kyrkjebygdheia i Nissedal i Telemark er det klart at Cayman Islands-baserte Andreas Ove Ugland kjøper Einar Aas' luksushytte, ifølge Finansavisen.

- Det er ikke helt i orden helt enda, men det er riktig at jeg kjøper hytta, sier Andreas Ove Ugland (63) til avisen.

Det var i November det ble klart at kraftspekulant Einar Aas slipper personlig konkurs etter milliardtapet i september. I slutten av desember var luksushytta lagt ut for salg, med prisantydning 8.9 millioner kroner, og de første visningene var avtalt i januar. Ifølge daglig leder Morten Kvelland hos Privatmegleren Kvelland & partnere ble hytta lagt ut til langt under de anslåtte byggkostnadene.

Les mer: Nasdaq-avtale redder Einar Aas fra konkurs

Ugland, som styrer sine forretninger fra skatteparadiset Cayman Islands, bekrefter overfor Finansavisen at han kjøper hytta for 300.000 kroner over prisantydning, altså 9.2 millioner kroner - noe som gir rekord for fritidseiendom i Nissedal.

Det var også Aas som endte opp med å kjøpe hytta til Ugland på Stølepynten i Grimstad, til 30 millioner kroner i 2015.

Forretningsmannen og rederarvingen Ugland har ifølge Kapital Indeks blant annet eierandeler i det børsnoterte tankrederiet Nordic American Tankers. Han er også involvert i flere prosjekter knyttet til næringseiendom på Cayman Island og bildistribusjonselskapet autosport og queensgate bank & trust.

Les også: Einar Aas selger luksusleiligheten for 60-70 millioner

Les også: Einar Aas har eiendommer verdt minst 500 millioner kroner - eier sin egen gate