*Nettavisen* Økonomi.

Cecilie shopper for 11 millioner

Foto: Fotograf: Lynau, Jan Petter (VG)

Laster opp i farens børskule.

04.10.10 11:29

Den ene av John Fredriksens tvillingdøtre, Cecilie, kjøper gjennom selskapet Gerevan Trading 800.000 aksjer i Northern Offshore, der hun er styremedlem, til kurs 14,0719 kroner per aksje, ifølge en børsmelding.

Etter transaksjonen har Geveran Trading totalt 51,03 millioner aksjer i selskapet, som som tilsvarer 32,38 prosent.

Disse aksjene har mandag morgen en verdi på vel 750 millioner kroner.

Den siste måneden er aksjekursen til Northern Offshore opp over 23 prosent, mens oppgangen så lang i år på hele 55 prosent.

Fått mer makt
De siste årene har døtrene til John Fredriksen har etter endt utdannelse fått stadig mer ansvar i farens føljetong av selskaper.

I februar 2008 gikk de to søstrene Cecilie og Kathrine inn i sine første styreverv i John Fredriksens store imperium.

Siden da har de hatt og har styreposisjoner i Fredriksen-selskapene Golden Ocean Group, Golar, Aktiv Kapital, Marine Harvest og Frontline.

Her kan du følge aksjene på Oslo Børs

Fredriksens høyre hånd, Tor Olav trøim, har tidligere understreket at Fredriksens døtre kommer inn på grunn av sin utdannelse og kunnskap, og ikke fordi de er døtre av eieren.

Tidligere i år svarte John Fredriksen slik på spørsmål om han ønsker at tvillingdøtrene skal overta imperiet han har bygd opp.

- Det er et godt spørsmål. Jeg er glad for at de viser interesse for selskapene, men jeg er redd for at det er døgnet-rundt-business som ikke er lett å kombinere med familieliv, sa han ifølge Dagens Næringsliv.

Sa nei til Giske
Rederdatteren var opprinnelig tiltenkt en rolle i Trond Giskes workshop kalt «Norge 2020-gruppen».

Men hun meldte tidlig at hun vraket Giske og hans 20 yngre ledere, som «skal dele erfaringer og kunnskap om ulike utviklingstrekk, for norsk næringsliv og næringsstruktur i et internasjonalt perspektiv».

På toppliste
Forbes Magazine har tidligere kåret Kathrine og Cecilie på 25. plass over de mest innflytelsesrike kvinnelige milliardær-arvingene i verden.

I mange år bodde tvillingene i London, men de siste årene har de vært mer å se hjemme i Norge. Spesielt den moteinteresserte Kathrine har vært rundt på Oslo Fashion Week og andre tilstelninger.

LES MER: Kåret til lovende og rikest

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.