NA24.no

Celina tar tømmene

Sist oppdatert:
Celina Midelfart overlater styrelederstolen til Trygve Hegnar og blir selv daglig leder.

Totalt finnes det seks forskjellige Midelfart selskaper registrert i Brønnøysund. Omrokkeringen skjer i kosmetikk og helseimperiet Midelfart Holding som ble etablert i 1924.

NA24 - din næringslivsavis

Celina Midelfart går fra styreleder til ordinært styremedlem, og hun tar tilbake rollen som daglig leder i selskapet.

Fusjon i Norden
Midelfart Holding har en halv milliard i aksjekapital og på senhøsten i fjor ble det kjent at selskapet innfusjoneres i svenske Wilh. Sonesson for å danne Nordens største selskap for produksjon av helse- og velværeprodukter.

Midelfart Sonesson vil ha en omsetning på 1,9 milliarder svenske kroner og eies halvparten av hver av partene. Selskapet sitter på rettighetene til en rekke merkevarer innen helsesegmentet, som XL-1, Triomega, Atkins og Friggs.

- Celina Midelfart er på reise, og har således dessverre ikke anledning til å imøtekomme din henvendelse. Beklager så mye, sier hennes assistent Birgitte Gram Swensson på mail.

Venn av faren
Finansmannen og redaktør Trygve Hegnar var en venn av Midelfart-jentenes avdøde far. Han har vært rådgiver for familien og overtar nå dette sentrale vervet i familiebedriften som har vært drevet over fire generasjoner.

- Nei, det vil jeg ikke kommentere, sier Hegnar i en kort kommentar til NA24.

Finansmannen har flittig vært brukt som rådgiver og har kompetanse innen styrearbeid gjennom mange år.

Tok over selv
Celina Midelfart tok selv over styringen av selskapet i 2000 som 28-åring, som hennes far drev helt til sin død i 1995. Hun har i perioden styrt selskapet bort fra kosmetikk og over mot helse- og velværeprodukter. Hun har blant annet etablert en egen helsedivisjon med utvikling av egne produkter.

I denne perioden økte selskapet omsetningen med 28 prosent fra 420 millioner kroner til 539 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere