NA24.no

FREDSPLAN: Venezuelas president Hugo Chávez skal ha utarbeidet en fredsplan for Libya.
FREDSPLAN: Venezuelas president Hugo Chávez skal ha utarbeidet en fredsplan for Libya. Foto: VENEZUELAN PRESIDENCY / HO (EPA)

Chavez med smakløst utspill

Mener amerikanerne prøver å okkupere Haiti.

Den venezuelanske presidenten, som tidligere er hyllet av den norske venstresiden med ministeren Audun Lysbakken i spissen, er ute med et totalt hoderystende utspill.

På søndag anklaget Chevez USA for å bruke jordskjelvet på Haiti som en mulighet for å okkupere det katastroferammede landet. Han tilbød samtidig å sende drivstoff fra sitt eget land.

- Jeg leste at 3.000 soldater kommer, marinesoldater som er rustet som de skal i krig. Det er ikke for lite gevær der, herregud. Doktorer, medisin, drivstoff, feltsykehus, det hva USA burde sende, sa Chaves på sitt ukentlige TV-show.

Han sa dermed videre:

- De okkuperer Haiti. I tillegg til det så ser du dem ikke i gatene. Plukker de opp lik?...Ser de etter skadede? du ser dem ikke. Jeg har ikke sett dem. Hvor er de?

På sitt ukesshow lovte Chavez å sende så mye bensin som Haiti trenger for å generere elektrisitet og transport. Chaves la imidlertid til at han ikke gikk ut mot det humanitære hjelpearbeidet som ble gjennomført av USA. Han stilte bare spørsmålstegn ved behovet for å sende så mange tropper.

USA sender mer enn 5.000 marinesoldater til Haiti, og et sykehusskip er ventet å komme senere denne uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere