Chevron-avtale til SeaBird

Skal til Nigeria for å samle inn seismikk på havbunnen.

13.02.09 10:35

Chevron gitt en kontrakt med seismikkselskapet SeaBird Exploration og deres partner Sonar Limited.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Avtalen gjelder Agbami-feltet og gjelder en forhåndsundersøkelse samt en etterfølgende innsamling av informasjon gjennom om havbunnen i Nigeria. Oppdraget går inn under et nodeseismikkprogram. Mobilisering til programmet skal skje rett etter at en avtale med BP på Atlantis-feltet i Mexicogolfen er gjennomført. Det er undersøkelsesfartøyet «Hugin Explorer» som sammen med kildefartøyet «Kondor Explorer» som skal utføre oppdraget.

Over guiding
Varigheten på kontrakten er mellom seks og ni måneder og er ventet å gi inntekter gjennom dagrater som ligger høyere enn hva selskapet tidligere har guidet for skipene.

Forhåndsundersøkelsen ved geofysisk modellering, endelig vilkår og godkjennelse og utførelse av kontrakten er ventet tidlig i andre kvartal.

Fornøyd toppsjef
- Avtalen representerer den tredje store anerkjennelsen for SeaBirds OBN-virksomhet fra de største oljeselskapene i løpet av en kort periode etter introduksjonen til markedet. Vi ser et stort potensial for fremtiden i reservoarbilder og 4C/4D-programmer og en sterk industristøtte for teknologien vår, kommenterer konsernsjef Tim Isden i en børsmelding.

Kontrakten innebærer at fartøyene er sikret oppdrag til inn i 2010.

- Dette prosjektet representerer nok en ny milepæl for vår selvstendige nodeinnsamlingssystem i ultradypt vann og trafikk områder, og vi er svært fornøyd med potensialet til å bygge ordrereserven til «Hugin Explorer» og «Kondor Explorer» til tidlig 2010.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.