NA24.no


Nyhetsbyrået AP melder om at Chris Cornell er død.
Nyhetsbyrået AP melder om at Chris Cornell er død.

Chris Cornell er død

Sist oppdatert:
Vokalisten i Soundgarden er død, 52 år gammel.

Hans representant, Brian Bumbery, bekrefter overfor AP at han har gått bort, og sier at hans død var «plutselig og uventet». Cornell døde i Detroit.

Her er bildene fra Chris Cornells siste konsert

I den samme pressemeldingen sto det at familien vil jobbe tett med helsemyndigheter for å finne dødsårsak og at de ønsker ro rundt familien.

Torsdag kveld kom en ny melding etter obduksjonen av avdøde. Den viser at Soundgarden-vokalisten døde som følge av selvmord, melder Associated Press. Ifølge nyhetsbyrået tok han sitt liv ved henging.

Tidligere har politiet opplyst at de etterforsket dødsfallet som mulig selvmord.

Cornell, som hadde vært på turné, døde onsdag i Detroit, opplyste hans agent. Han hadde stått på scenen med Soundgarden samme kveld.

- En av de store

Cornell var av grønsj-bølgens frontfigurer og kjent som vokalist i Soundgarden og Audioslave.

– Chris Cornell var en av de store rockevokalistene som vokste frem på 90-tallet. Han kom til grønsjen med en blanding av Ian Gillans stemmeprakt og Bruce Dickinsons nøtteskrike, men med ballader som «Black Hole Sun» viste han også at han var mer enn bare en kraftkar i stemmeavdelingen, sier musikkjournalist Asbjørn Slettemark til Nettavisen.

– Sammen med Soundgarden ga han grønsjscenen et blytungt metalalibi, og senere gjorde den første Audioslave-platen og hans eget bidrag til James Bond-lydspor ham til en av de store, moderne rockevokalistene. Om jeg skal trekke frem en låt fra samlingen som skal spilles høyt i dag, blir det nok Jesus Christ pose fra Badmotorfinger, der Chris Cornell skinner som en, vel, Jesus-figur, fortsetter han.

Saken fortsetter under musikkvideoen.

Konsertarrangør Peer Osmundvaag i Atomic Soul tar dødsfallet tungt. Osmundsvaag fikk Cornell til Folketeateret i Oslo for hans siste konsert på norsk jord, 1. april 2016.

- Det er sjokkerende å miste en så stor stjerne. Det er forferdelig, sier han til Nettavisen.

Cornells dødsfall sjokkerer musikkmiljøet. Blant de som har uttrykt sorg, er Red Hot Chilli Peppers Dave Navarro og trommeslager i Foreigner, UFO og Led Zeppelin, Jason Bonham.

Også på Twitter-kontoen til konsertscenen Royal Albert Hall uttrykker de sorg over dødsfallet.

 

James Bond-sang

Etter at Soundgarden ble oppløst i 1997 har Cornell gitt ut albumet «Euphoria Morning» som soloartist, før han i 2000 dannet Audioslave sammen med tre tidligere medlemmer i det da oppløste Rage Against The Machine.

5. juni 2007 gav Cornell ut sitt andre soloalbum, «Carry On», som blant annet inneholder sangen «You Know My Name» fra den 21. Bond-filmen «Casino Royale».

Cornell var også vokalist i Temple of the Dog, et kortvarig sideprosjekt til minne om Mother Love Bone-vokalist Andy Wood. Han startet også bandet Alice Mudgarden som er kjent for å ha spilt inn låten «Right Turn» med Alice in Chains. Denne ble publisert på den akustiske EP-en Sap.

Dødsfallet kommer bare timer etter at Cornell holdt en konsert på Fox Theatre i Detroit 17. mai. Han la ut en Twitter-melding om den kommende konserten tidligere samme dag.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere