*Nettavisen* Økonomi.

Christer Tromsdal siktet for ti forhold

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)

Samtlige skal være utført etter samme modus som hotellkjøpet i Sverige.

25.02.09 15:46

Etter det NA24/Nettavisen får opplyst, jakter Økokrim fremdeles på flere personer som er siktet i den omfattende bedragerisaken som ble avslørt i går formiddag. Så langt er seks personer siktet, deriblant den kjente finansmannen Christer Tromsdal, tidligere kunsthandler Terje Hvidtsten og eiendomsmekler og realitykjendis Anthony K. Bratli.

NA24 - din næringslivsavis

- Dette er et samarbeidsprosjekt med Follo Politidistrikt. Det er foreløpig mistanke om grove bedragerier. I den forbindelse har vi pågrepet flere stykker, sier førstestatsadvokat Geir Kavlie hos Økokrim til NA24. Etter hva NA24 erfarer, skal det dreie seg om bedragerier som kan beløpe seg til titalls millioner kroner.

Ifølge flere sentralt plasserte kilder skal alle poster i siktelsen være utført med samme modus som kjøpet av Stavsjø hotell i Sverige.

NA24 skrev tirsdag om hvordan hotellet like sør for Stockholm hadde blitt kjøpt og solgt opptil flere ganger

Christer Tromsdal er nå siktet for 10 ulike forhold av grove bedragerier.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jon Einar Kolberg (Nettavisen)

Les saken her: Omstridt hotellsalg i søkelyset

- Det er snakk om stråmenn og triksing med takster og regnskap, sier en sentralt plassert kilde til NA24.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Samtlige transaksjoner er eiendomskjøp og salg. Flere banker skal også ha risikert tap som følge av transaksjonene. Etter det NA24 erfarer skal en eller flere banker også ha anmeldt disse forholdene til Økokrim.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jon Einar Kolberg (Nettavisen)

Ikke oversikt
Økokrim har foreløpig ikke full oversikt over hvor omfattende saken er.

- Jeg ønsker ikke gå ut med det ennå, vi har ikke kontroll på alle enda, sier Kavlie når NA24 spør hva saken gjelder og hvor store summer det skal dreie seg om.

Kavlie sier til NA24 at de fremdeles er meget tidlig i etterforskningen og at de siktede nå skal avhøres med tanke på mulig fengsling. Økokrim vil derfor være svært tilbakeholdne med opplysninger vedrørende saken.

Avslørt
I går avslørte NA24 at Stavsjø Hotell i Sverige er blant de omstridte eiendomstransaksjonene som Økokrim nå har fokusert på.

Hotellet har vært stengt siden februar i fjor.

- Det har vært stengt siden februar i fjor. Det er en total katastrofe, sier den Malmøbaserte eiendomsinvestoren Jonny Örbäck til NA24.

Han forteller at han traff Christer Tromsdal og Terje Hvidsten, som begge er pågrepet av Økokrim, høsten 2006.

- Først kom Christer Tromsdal og Terje Hvidsten og sa at de kunne fikse noen norske kjøpere til eiendommen, sier Örbäck til NA24. Men han forteller at man av skattemessige grunner skulle selge til en svenske først.

Det som kom opp i prosessen var imidlertid dokumenter som sjokkerte Örbäck ifølge han selv. Han sier til NA24 at han fikk greie på av de norske kjøperne at det hadde blitt fremlagt årsrapporter over inntjeningen til hotellet som var forfalsket. Det skal være snakk om oppskriving av inntektene til hotellet som var forfalsket.

- Jeg tilbød meg da å bryte handelen med de norske kjøperne. Men de ville ikke det, de ville fullføre. Det synes jeg var merkelig, sier Örbäck til NA24.

Og eiendommen ble solgt hele to ganger, med mye fram og tilbake, forteller Örbäck til NA24. Så dukket et norsk selskap opp som kjøpere.

Salgssummen skulle være 9 millioner svenske kroner. Men pengene kom ikke.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag