Christian Ringnes har kjøpt øyperle

Christian Ringnes har sikret seg en øyperle på over 300 mål ved Langesund. Med på kjøpet følger 11 bygninger.

Christian Ringnes har sikret seg en øyperle på over 300 mål ved Langesund. Med på kjøpet følger 11 bygninger. Foto: Montasje: Per Flåthe/Linn Wiik (Telemarksavisa/Nettavisen)

Eiendomsinvestoren og forretningsmannen har sikret seg en gedigen øyperle utenfor Langesund.

11.06.14 10:39

Det bekrefter forretningsmannen overfor Telemarksavisa.

- Det stemmer, vi har overtakelse i midten av juni, sier Ringnes. Han opplyser at familien vil ta i bruk sitt nye feriested allerede i sommer.

- Det er et nydelig sted, forteller han, og meddeler at han ikke ønsker å gå i nærmere detaljer angående kjøpet.

De to øyene «Store Såstein» og «Lille Såstein» har ligget ute for salg helt siden 2006, men til en pris som har vært uaktuell for de aller, aller fleste. På det høyeste ville eierne ha 25 millioner kroner for naturperlen.

Såstein var på dette tidspunktet den dyreste fritidseiendommen mellom Oslo og Kragerø. Det var imidlertid ingen som la nok penger på bordet i første omgang.

Sommeren 2009 ble eiendommen plutselig langt mindre salgbar. Da bulkskipet «Full City» gikk på grunn utenfor Langesund, ble deler av Såstein kraftig tilgriset av olje. Oljesølet skal ha skremt vekk flere potensielle kjøpere, ifølge de nåværende eierne. I 2012 gikk de til rettsak mot rederiet. Erstatningskravet var 12 millioner kroner.

Gjenstår formaliteter
I ettertid så eierne seg også nødt til å senke prisen på Såstein betraktelig. Siden i fjor sommer har det vært mulig å kjøpe eiendommen for 14,75 millioner kroner.

KONGE PÅ EGEN ØY: Her kan Christian Ringnes og familien boltre seg i sommer. Foto: Per Flåthe (Telemarksavisa)


Og for kort tid siden fikk de altså napp i markedet.

- Kjøper meldte sin interesse for cirka tre uker siden, sier advokat og megler Jan I. Opthun til TA.

Hemmelig salgssum
Meglerkontoret vil ikke oppgi den endelige salgssummen.

- Partene ønsker ikke det, sier Opthun.

Dette er en av totalt 11 bygninger på Såstein. Foto: Per Flåthe (Telemarksavisa)


Dagens næringsliv skrev for en tid tilbake salgssummen var 12,5 millioner kroner.

Over 300 mål
Eiendommen er på over 300 mål, og består av 11 bygninger som alle er bygget mellom 1930 og 1960. Den sydlige del av «Store Såstein», rundt 200 mål, er åpent friluftsområde for allmennheten, mens rundt 75 mål på «Lille Såstein» har status som naturreservat, og er dermed fredet. Totalt ti personer i Falster-familien står som eiere av Såstein per i dag. Familien har eid Såstein siden 30-tallet. De er sånn passelig fornøyd med salgssummen.

HAVNA: Selv om det ikke er mulig for store båter å ta seg inn i den naturlige havna på Såstein, så ligger båter som kommer inn der godt beskyttet for vind og vær. Foto: Per Flåthe (Telemarksavisa)


- Det jeg kan si er vi forholder oss til det markedet var villig til å gi. Ønsket var en høyere salgssum, sier Marius Falster, en av eierne, til TA.

Familiehytte på Håøya
Familien Ringnes er godt kjent i telemarkskjærgården fra før, og har tilbragt mange somre i familiehytta på Håøya i Eidangerfjorden. Så sent som for et år siden ble det kjent at Ringnes ønsket å bruke to millioner kroner for å få lagt strøm inn til den relativt enkle hytta på Håøya. Begrunnelsen var at familiens yngre medlemmer hadde behov for strøm til sine datamaskiner.

- Jeg klarer meg meget godt med solpanel og batterier som hyttestrøm. Men jeg innrømmer at med den yngre delen av familien og deres krav til datakraft, så har framtiden innhentet meg, sa han med en god latter da TA intervjuet han i mai i fjor.

SKJÆRGÅRDSIDYLL: Såstein fremstår som en ordentlig perle. Foto: (Telemarksavisa/Megler)

I det samme intervjuet ga Ringnes utrykk for at han trives godt i Langesund.

- Kjempefint sted med mange hyggelige mennesker. Derfor trives jeg og familien godt i dette området og vi tar handleturen til Langesund hele sommeren, sa investoren til TA i fjor.

Øyperlen Christian Riungnes har sikret seg ligger like ved Langesund og Nevlunghavn. Foto: (Googlemaps)


Les flere saker i Telemarksavisa

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.