*Nettavisen* Økonomi.

Christian Ringnes vil kjøpe Tryvannstårnet og «gi det tilbake til byen»

NYTT LIV: Hvis Christian Ringnes får det som han vil, kjøper han Tryvannstårnet. Foto: (Oslo Vinterpark CC)

Jeg ønsker å gi Tryvannstårnet tilbake til byen, sier eiendomsinvestor Christian Ringnes til NRK. Nå vil han også kjøpe Tryvannstårnet av Oslo kommune.

20.02.19 08:56

Etter at FM-nettet ble slukket i september 2017 har det 118 meter høye Tryvannstårnet stått som et tomt skall som ikke lenger brukes til hverken som radio- og tv-mast eller til telekommunikasjon. Nå kan det bli både servering og noe attåt, skriver Estate Nyheter, som gjengir NRK.

- Tryvannstårnet er ett av min barndoms ikoner. Jeg ønsker å gi Tryvannstårnet tilbake til byen, sier eiendomsinvestor Christian Ringnes til NRK.

Nå vil han også kjøpe Tryvannstårnet av Oslo kommune. Publikum har ikke hatt adgang siden utsiktsplattformen ble stengt i 2004.

– Det bør åpnes for publikum igjen. Det betyr samarbeid med Tryvann Vinterpark, en kafé og en litt finere restaurant à la Ekebergrestauranten. Og så: En overraskelse helt på toppen der oppe hvor du har den åpne balkongen. Men det vil jeg ikke si noe om i dag, sier Ringnes til NRK.

Og det er det han vil si om innholdet til statskanalen, skriver Estate Nyheter.

Oslo kommune har satt i gang prosessen med å finne ut hva de skal gjøre med tårnet i framtida.

– Jeg kjenner bare Ringnes’ forslag gjennom media, men jeg ønsker at tårnet skal tas i bruk. Det er et av de flotteste og mest kjente landemerkene i Oslo. Til hva og hvordan det skal tas i bruk er noe vi må komme tilbake til, sier miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG).

Chistian Ringnes er kun er interessert i å kjøpe.

– Jeg vet ikke om det vil koste 25 eller 50 millioner, men det er en svær jobb som skal gjøres. Det er komplisert med rømning, og vi mener at vi har funnet en løsning på det. Ingen vil betale det det koster og ikke eie det etterpå, tror jeg. Det blir for risikabelt, sier Ringnes til NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.