*Nettavisen* Økonomi.

Cisco tar Tandberg

Foto: Fotograf: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

IT-giganten kontrollerer nå over 90 prosent av Tandberg.

04.12.09 12:11

(Oppdatert med flaggemelding fra Cisco)

Cisco har nå full kontroll i forbindelse med oppkjøpet av videokonferanseselskapet Tandberg ASA etter å ha flagget passering av 90 prosentgrensen fredag lunsjtider. Cisco opplyste i en pressemelding torsdag kveld norsk tid at de hadde aksjer og aksepter tilsvarende 89 prosent av utestående aksjer i Tandberg.

Kjøpt aksjer
Utover formiddagen fredag har det amerikanske konsernet fått ytterligere aksepter fra Tandberg-aksjonærer, som er bakgrunnen flagging ved lunsjtider om at de kontrollerer aksjer og aksepter tilsvarende 91,1 prosent i selskapet. Cisco opplyser i samme melding at de har kjøpt aksjer 18. og 20. november, totalt 2,24 millioner aksjer, eller 2 prosent av utestående aksjer i Tandberg.

Cisco meldte sent torsdag kveld at selskapet droppet betingelsen om 90 prosents aksept i budet. Tilbudsperioden utløp torsdag klokken 17.30. Samtidig skrev Cisco at de kommer til å fullføre det frivillige budet og vil dermed få full kontroll med Tandberg.

Tallene er basert på en foreløpig opptelling av akseptene, presiserer Cisco i sin melding torsdag kveld.

Vil kjøpe
Pressetalskvinne Kristin Carvell opplyser i en epost til Reuters at Cisco vil bruke alle tilgjegelige midler for å komme over 90 prosent i Tandberg, det være seg kjøp av aksjer i markedet eller gjennom bruk av derivater. I det øyeblikk Cisco kommer over 90 prosent, kan det amerikanske konsernet iverksette tvangsutløsning av de resterende aksjonærene i Tandberg.

Cisco måtte ved utløpet av sitt første frivillig bud sette opp tilbudsprisen, etter at 90 prosent av Tandbergs aksjonærer avviste budet som for lavt. Budet ble da hevet fra 153,50 kroner til 170 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.