NA24.no

Citigroup med milliardtap

Citigroup Citibank Citi
Citigroup Citibank Citi Foto: SPENCER PLATT (Scanpix)
Sist oppdatert:
Amerikansk storbank har lagt nye tall på bordet.

Den amerikanske storbanken Citigroup la tirsdag frem resultater fra fjerde kvartal i fjor.

Konsernet fikk et resultat per aksje på minus 33 cents og et netto tap på 7,6 milliarder dollar. I samme periode i fjor leverte selskapet et underskudd på 17,24 milliarder dollar, eller minus 3,40 dollar per aksje.

Ifølge konsensusestimater innhentet fra Thomson One Analytics var det ventet et resultat per aksje på minus 33 cents per aksje og et nettoresultat på minus 6,43 milliarder dollar.

Citigroup skriver at på justert basis, ekskludert 6,2 milliarder dollar i forbindelse med tilbakebetaling av myndighetenes TARP-midler, var nettoresultatet i fjerde kvartal på 1,4 milliarder dollar, eller 6 cents per aksje.

Vikram Pandit, konsernsjef Citigroup

Selskapet melder at det tok avsetninger for tap på utlån på 8,2 milliarder dollar i fjerde kvartal i fjor. I forhold til samme periode i 2008 er det en nedgang på 36 prosent, og en nedgang på 10 prosent fra tredje kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere