*Nettavisen* Økonomi.

Citis nye kursmål i DnB

Konsernsjef Rune Bjerke i DnB Nor DNBNOR bank Foto: Åserud, Lise (Scanpix)

Emisjonen på 14 milliarder tvinger frem nytt kursmål.

DnB Nor-aksjen handles i dag uten rett til å motta fortrinnsrettigheter knyttet til emisjonen på 14 milliarder kroner. Tegningskursen er satt til 47,30 kroner og inneholder en rabatt på 26,70 prosent i forhold til den teoretiske kursen eksklusive tegningsretter.

Dette medfører at Citigroup justerer kursmålet

- Etter gjennomføringen av kapitalinnhentingen estimerer vi at kjernekapitaldekningen under full Basel 2 vil forbedres til 10,6 prosent (8,9 prosent før tegningsrettighetsemisjonen) innen utgangen av året og at kapitaldekningen vil forbedres til 11,8 prosent fra 10,1 prosent, noe som tetter forskjellen til nordiske banker. Gjennomføringen av tegningsrettighetsemisjonen vil, etter vårt syn, forandre fokuset til styrken i DnB Nors virksomhet i den relativt sterke norske økonomien, skriver analytiker Henrik Christiansson i en analyseoppdatering.

Nå oppdaterer analytiker Christiansson i Citi modellen for å beregne aksjekursen i selskapet. Dette for å ta høyde for økningen i antall aksjer og pengene som kommer inn i selskapet

- Justert for de nye aksjene er kursmålet vårt nå 75 kroner og vi gjentar vår kjøpsanbefaling med medium risiko, skriver Christiansson.

I analysen kommer det frem at Citi estimerer at DnB Nor vil få et nettoresultat på 8,35 milliarder kroner i inneværende år. Dette er ventet å falle til 7,7 milliarder kroner til neste år for så å stige til rett over 12 milliarder kroner i 2011.

Citig er sammen med Morgan Stanley vært rådgivere for DnB Nor i tilknytning kapitalutvidelsen. Disse to er sammen med DnB Nor Markets tilretteleggere i emisjonen. Arctic Securities har også vært rådgivere for Norges største bank.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.