Gå til sidens hovedinnhold

Clavis prøver ny kreftmedisin

Kombinerer føflekkmedisin med ny type kreftmedisin.

Clavis Pharma forteller at de ikke vil forlenge sin fase II studie av føflekkreftmedisinen ELACYT, da de gode resultatene uteble.

NA24 - din næringslivsavis

Ikke tilstrekkelig
- Selv om data fra behandling med ELACYT alene fortsatt er under vurdering, viser foreløpige analyser at dosenivået og intervallet brukt i denne testen ikke gir tilstrekkelig farmakologisk suksess til å utvide studien, sier Bo Nilsson, medisinsk direktør i Clavis, i en pressemelding.

Derimot har Clavis har påbegynt fase II kliniske studier av ELACYT i kombinasjon med et annen kreftmedisin, Nexvar.

Nexvar er en ny kreftmedisin fra Bayer Healthcare, som ble godkjent i USA i 2005, og året etter i Europa for pasienter med leverkreft. I disse dager blir den videreutviklet for også å helbrede føflekkreft

Studien ble nylig godkjent av norske og svenske myndigheter, og er den første hvor ELACYT testes i kombinasjon med et annet kreftlegemiddel. Den vil foregå på flere sentre i Europa og USA.

Vurderer markedssegment
I motsetning til det nå avsluttede tidligere fase II studiet, er det med pasienter som tidligere har fått annen behandling i denne studien.

Clavis forteller at de med studien håper å posisjonere ELACYT som en attraktiv kombinasjonsmedisin. De vil også bruke studien til å ta stilling til markedet for tidligere behandlede pasienter.

Korteste vei til godkjenning
Vi vil fokusere på kliniske tester som underbygger vår kommersielle strategi om å gjøre veien til godkjenning av ELACYT kortest mulig, forklarer Tom Pike, selskapets administrerende direktør.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk