NA24.no

Clinton fordømmer karikaturene

(EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Eks-president Bill Clinton sammenlikner tegningene av profeten Muhammed med anti-semittisme.

Både den danske avisen Jyllands-Posten og den norske, kristne avisen Magazinet har trykket tegninger av profeten, noe som har utløst et ramaskrik blant muslimer over hele verden.

Norsk flagg brent
Mandag ble det norske flagget brent i Gaza, og Norsk Folkehjelp har bestemt seg for å rømme fra byen.

Nå går også den tidligere amerikanske presidenten ut mot Muhammed-stuntet.

- Hva skal vi gjøre? Erstatte anti-semittistiske fordommer med anti-islamske fordommer? De fleste kampene vi har hatt i Europa de siste 50 årene, har handlet om å bekjempe fordommer mot jøder og bekjempe anti-semittisme, sa Clinton under en konference i Qatar mandag.

Clinton beskriver tegningene som «nedverdigende», og kritiserte det han mener er en tendens til å generalisere negative nyheter om militante muslimer.

Eks-presidenten advarte mot at dette kan få folk til å tro at alle muslimer er militante fanatikere, skriver AFP.

Fikk likbilder på mail
I likhet med flere av de ansatte i Jyllands-Posten, har redaktøren av norske Magazinet, Vebjørn Selbekk, blitt truet på livet etter Muhammed-artikkelen. Han og familien får nå politibeskyttelse.

- Jeg forventet at det ville bli bråk, men det har blitt litt i overkant av hva jeg fryktet, sier han til TV 2 Nettavisen.

Selbekk har blant annet mottatt bilder av forbrente lik i mailboksen. Mailen, som TV 2 Nettavisen har fått tilgang til, er sendt fra en fransk nettadresse, men er anonymisert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere