NA24.no

Clinton offentliggjorde søndag at hun ønsker å bli valgt som Demokratenes kandidat til presidentvalget i 2016.
Clinton offentliggjorde søndag at hun ønsker å bli valgt som Demokratenes kandidat til presidentvalget i 2016. Foto: Mike Segar (Reuters)

Clinton til angrep på direktørlønninger

Sist oppdatert:
Hillary Clinton går løs på økonomiske ulikheter og direktørlønninger i sin nye kampanje for å bli USAs president.

Clinton offentliggjorde søndag at hun ønsker å bli valgt som Demokratenes kandidat til presidentvalget i 2016.

I en epost som er sendt ut til støttespillere slår hun fast at den amerikanske gjennomsnittsfamilien har store økonomiske utfordringer. En direktør tjener i gjennomsnitt 300 ganger det en vanlig arbeider får i lønn.

Reuters skriver at det så langt er få overraskelser i den nøye regisserte valgkampanjen, og at skiftet i retningen av å rette søkelys mot økonomiske forskjeller, var ventet.

– Det hun sier om økonomi og jobb appellerer til den brede middelklasse. Man kan si at det er kvinnene og minoritetene som må mobiliseres om hun skal bli valgt, sier Anne Mørk, som har doktorgrad i amerikanske studier ved Syddansk Universitet, til Ritzau.

– Man kan definitivt se et dytt fra venstresiden i partiet, noe som er bra, sier Jared Milrad, en av Clintons støttespillere, som også er med på videoen der Clintons kandidatur lanseres.

Hillary Clinton starter sin valgkampanje tirsdag i den viktige svingstaten Iowa. Delstaten er første stedet som holder primærvalg, der det stemmes over hvem som skal bli presidentkandidat for Demokratene og Republikanerne. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere