NA24.no

CO2-nei til StatoilHydro

Foto: Terje Bendiksby (SCANPIX)
SFT har avslått en søknad fra StatoilHydro om økt CO2-utslipp på Melkøya.

SFT avslår søknaden fra StatoilHydro om utslipp i en ikke tidsavgrenset oppstartsfase fra LNG-anlegget utenfor Hammerfest, ifølge en pressemelding fra SFT fredag ettermidag.

SFT tidsavgrenser oppstarten til 21. august i år og setter krav for å begrense utslippene fra fakling.

Hammerfest LNG på Melkøya i Finnmark har siden oppstarten 21. august i fjor slitt med tekniske problemer. I en oppstartfase av et anlegg med helt ny teknologi, er det erfaringsmessig ekstraordinære utslipp. StatoilHydro har derfor tillatelse til å overskride rammene for normal drift i oppstartfasen i inntil ti måneder.

Selskapet søkte i januar i år om tillatelse til å utvide denne fasen.

- Vi mener det er nødvendig å tidsbegrense oppstartsfasen ved Hammerfest LNG. Vi avslår derfor søknaden fra StatoilHydro, men tillater en utvidelse på to måneder fram til 21. august 2008, sier avdelingsdirektør Signe Nåmdal i SFT.

SFT har god grunn til å tro at utslippene vil være langt under det StatoilHydro har beskrevet i søknaden, ifølge meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere