*Nettavisen* Økonomi.

Comeback på Wall Street

De amerikanske aksjene hentet seg inn etter gårsdagens nedtur, men det beveges forsiktig.

12.04.07 22:13

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det amerikanske aksjemarkedet tok straks retningen ned like etter at handelen på Wall Street kom i gang. Skuffende detaljomsetning og flere som stiller seg i kø som førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd bidro til nedgangen.

NA24 - din næringslivsavis

Men så snudde det og en del så mulighetene for å få kjøpt billige aksjer. Investorene overså dermed den økende oljeprisen og svake utsikter for detaljistsektoren, inkludert giganten Wal-Mart.

- Jeg ser ingenting som peker mot et rally. Vi hadde et fornuftig og ganske rolig nedsalg i går, og investorene har nå blitt vant med å se en kjøpsmulighet etter de bevegelsene, sier Paul Nolte, investeringsdirektør hos Hinsdale Associates, ifølge Marketwatch.

SEC, det amerikanske kredittilsynet, skal gå Research in Motions regnskapspraksis nærmere etter sømmene. Produsenten av Blackberry har fått misstanken rettet mot seg om å ha gjennomført tilbakedatering av opsjoner gitt til ledelsen. Dette er dermed det siste av en lang rekke IT-selskaper som har fått misstanken rettet mot sin praksis.

Butikkgiganten Wal-Mart melder at de kan komme til å få store utfordringer med å møte forventningene til første kvartal. Selv om omsetningen skjøt i været i mars kan altså sviktende omsetning ramme selskapet. Det er særlig april som er utfordringen.

Wal-Marts butikker opplevde en omsetningsvekst i mars mot samme måned i fjor på 4 prosent, mens markedet hadde ventet en vekst på 1,6 prosent.

Nestle strammer grepet om babymatmarkedet ved å kjøpe Gerber Products. Verdens største produsent av mat og drikke er villig til å bla opp 5,5 milliarder dollar for Gerber. Det er den farmasøytiske produsenten Novartis som kan komme til å selge selskapet.

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd økte med 19.000 til 342.000 i forrige uke. Dette var mer enn det markedet hadde ventet. Ifølge Bloomberg News ventet økonomene at 320.000 skulle møte opp for å søke om arbeidsledighetstrygd for første gang.

Importprisene økte i snitt med 1,7 prosent i mars. Dette er en den største oppgangen siden mai i fjor. Ifølge Bloomberg News ventet økonomene importprisene ville stige med 0,9 prosent i mars.

Aksjemarkedene vurderer fortsatt referatet fra det amerikanske rentemøte som ble avholdt i forrige måned. Onsdag kveld kom signalene om at renten i USA kan komme til å settes opp for å motvirke den stigende inflasjonen.

I tillegg er det flere investorer som er på defensiven og ting kan tyde på at en del tror toppen er nær.

- Jeg skulle ønske å se mer volum på oppturene. Gårsdagens nedsalg hadde det høyeste volumet på to uker. Men det er ikke mye overbevisning på kjøpernes side, sier Paul Nolte, ifølge Marketwatch.

Da gulvhandelen stengte på Nymex kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i mai 63,85 dollar. Dette var en oppgang på tre prosent eller 1,84 dollar. Frontkontrakten på et fat nordsjøolje koster 68,80 dollar som er en oppgang på 1,42 prosent.

Oljeproduksjonen i OPEC ble kuttet med 165.000 fat i mars til 30,1 millioner fat per dag, noe som tilsvarer det laveste nivået siden januar 2005, ifølge IEA.

- OPEC har en veldig solid posisjon og det vet de, sier Peyton Feltus hos Randolph Risk Management i Dallas, til Bloomberg.

Bensinkontraktene klatret også til det høyeste nivået på åtte måneder etter at Valero Energy rapporterte at deres brannskadde raffineri i Texas ikke kommer til å oppnå full kapasitet før ved årets slutt.

Dagens nøkkeltall:
Dow Jones +0,55% til 12.552,96

Nasdaq +0,85% til 2.480,32

S&P 500 +0,62% til 1.447,80

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.