- Vi har hele veien vært opptatt av å bruke teknologi som gjør hverdagen enklere for kundene. Nå tar vi dette enda et steg videre, sier Gøril Joys Johnsen, direktør for sømløse kundeopplevelser i Coop Norge, i en pressemelding.

Les også: Coop langer ut mot Kiwi etter «momskutt»

I løpet av første halvår 2019 åpner Coop en Extra-butikk i Bogstadveien i Oslo som vil skille seg ut fra alle andre butikker.

Kan selv åpne butikken

Frem til klokken 23.00 vil butikken fremstå som en helt vanlig dagligvarebutikk med ansatte. Når de ansatte går hjem, er det teknologien som tar over for natten. Da skal kundene selv kunne låse seg inn i butikken ved hjelp av mobilen.

Les også: Coop kaster ut varefremmere: Duket for kraftige jobbkutt

- Det legges opp til at mobiltelefonen identifiserer og låser opp butikken for kundene. Deretter vil ulik teknologi være med på å gjøre handleturen enklest mulig.

- Deler av teknologien vil være veldig synlig for kunden, slik som skjermer, sensorer eller selvskanningskasser, sier Johnsen videre i pressemeldingen.

Vil ta med seg læringen videre

Extra-butikken i Bogstadveien vil være en slags «forsøkskanin» for dagligvarekjeden.

- For å levere på kombinasjonen av et stort utvalg og lave priser hele døgnet, må vi ligge i forkant og teste på løsninger som gjør handleturen tilpasset når kundene ønsker å handle, også om natten.

Les også: Coop innfører permanent gjenbruksbonus på alle handlenett

- Denne butikken vil i så måte være et testsenter der vi skal lære hvordan butikker i større eller mindre grad kan gjøres ubemannede om natten. Læringen tar vi med oss til alle våre andre butikker, sier Christian Hoel, kjededirektør for lavpriskjeden Extra.