Coop-sjefen går på dagen

GÅR AV: Coop-sjef Svein Fanebust går av på dagen på grunn av helsemessige årsaker.

GÅR AV: Coop-sjef Svein Fanebust går av på dagen på grunn av helsemessige årsaker. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Coop-sjefen går på dagen, av helsemessige årsaker.

09.02.15 12:58

Mangeårig toppsjef i Coop, Svein Fanebust (61) går av på dagen.

- Jeg har dessverre kommet til at min helsesituasjon er slik at jeg ikke kan lede prosessen rundt kjøpet av Icas dagligvarevirksomhet i Norge på optimalt vis. Selv om det er med tungt hjerte jeg tar beslutningen, er hensynet til å lande oppkjøpet av Ica Norge på beste vis viktigere enn hensynet til mine personlige ambisjoner, sier Svein Fanebust i en pressemelding.

Fanebust har jobbet i Coop-systemet i snart 37 år, 14 av dem som øverste sjef i Coop Norge Handel. Fra 2013 har han også vært administrerende direktør for Coop Norge.

- Vemodig
Han vil fortsette som rådgiver, etter styrets ønske.

- Det er med vemod og respekt vi har mottatt Svein Fanebusts beslutning. Han var drivkraften bak Coops kjøp av ICAs dagligvarevirksomhet i Norge. Også på andre områder har han preget og formet Coop på en måte som gir grunn til stor takknemlighet. Når Fanebust mener at han ikke lenger kan lede Coop Norge på beste måte, er det en beslutning vi må ta til etterretning, sier styreleder Lisbeth Bull Husby i Coop Norge.

Fakta

Samvirkelag

Hun sier styret er takknemlig for at Svein Fanebust vil fortsette som rådgiver en periode, der han også vil bidra med innsikt på den organisatoriske siden, knyttet til nødvendige omstillinger i bransjen generelt og Coop spesielt.

Brakk benet
Svein Fanebust ble sykemeldt for tre uker siden etter et komplisert benbrudd, og Geir Inge Stokke ble da konstituert som administrerende direktør. Coop Norge vil raskt sette i gang arbeidet med å finne en permanent etterfølger etter Fanebust, og Stokke vil fortsette som konstituert i denne perioden.

- Å lede en av Norges største kommersielle virksomheter er ingen åtte-til-fire-jobb. Det tar både kvelder og helger, og det krever jernhelse. Jeg har stått i dette i mange år, og den siste tiden har kroppen varslet om at det har røynet på. Det ville ikke være riktig verken for Coop eller meg at jeg skulle være leder uten å gå for full maskin. Heldigvis er jeg sikker på at Coop har de folkene og systemene som skal til for å løfte organisasjonen videre, sier Fanebust.

Lisbeth Bull Husby sier at Coop Norge vil fortsette arbeidet med å planlegge integrasjonen av Coop og ICA Norge, slik at integrasjonen skal bli så effektiv og god som mulig. I tillegg legger styret vekt på at leveransene til og samarbeidet med samvirkelag landet rundt skal pågå som normalt i perioden.

- Det er viktig for Coop Norge å få fullført ICA-oppkjøpet på en optimal måte. Samtidig skal vi legge til rette for at samvirkelagene kan utvikle seg videre og bidra til at våre 1,4 millioner medlemmer og kunder skal kunne handle i flotte og veldrevne Coop-butikker også i fremtiden. I dette strategiarbeidet har Svein Fanebust vært en pådriver, og styret skal sørge for at dette arbeidet videreføres på beste vis, sier Bull Husby.


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.