NA24.no

Copeinca kjøper mer i Peru

Fiskeselskapet blar opp for å ta en større del av markedet.

Copeinca melder at de har inngått en intensjonsavtale om å kjøpe Pesquera Industrial El Angel (Piangesa). I henhold til avtalen skal Copeinca betale 111,5 millioner dollar og gjennom dette kjøpet fortsetter de oppkjøpsaktiviteten for å bli en ledende aktør innen fiskemelindustrien i Peru.

NA24 - din næringslivsavis

- Oppkjøpet av Piangesa er i tråd med vår vekststrategi og representerer nok et skritt i retningen mot vår ambisjon om å bli den ledende aktøren i fiskeindustrien i Peru, sier konsernsjef Samuel Dyer i Copeinca i en børsmelding.

Piangesa har tre fabrikker som har en totalkapasitet på 355 tonn i timen tilsvarende 4 prosent av industrien. Fabrikkene befinner seg i Chicama, Chimbote og Huarmey har en produksjonskapasitet på henholdsvis 139 tonn i timen, 166 tonn og 50 tonn. I tillegg har Piangesa seks fartøy med en totalkapasitet på 2525 kubikkmeter, tilsvarende 1,2 prosent av industrien.

Gjennom kjøpet av vil Copeinca ha en fabrikkapasitet på 1.288 tonn i timen, tilsvarende 14,5 prosent av fiskefabrikkapasiteten i Peru. I tillegg har de en flåtekapasitet på 22.454 kubikkmeter, rundt 10,7 prosent av markedet.

Finansieringen av kjøpet vil skje gjennom midler fra en sikret kredittfasilitet, et mellomfinansieringslån, kontanter og gjennom en emisjon. Styret i Copeinca vil innen kort tid bestemme hva slags emisjon de skal ha. Det er meglerhusene SEB Enskilda og Glitnir Securities som tilretteleggere og rådgivere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere