NA24.no

Crazy pris for gal frosk

Sist oppdatert:
Mediemogul Rubert Murdoch betaler over en milliard for ringetoneselskapet bak Crazy Frog, en utrolig irriterende ringetone. Hør den her.

Rupert Murdoch har tydeligvis hørt ringetonen til Crazy Frog, for nå har selskapet hans betalt 187,5 millioner dollar, eller 1,2 milliarder kroner, for aksjemajoriteten i selskapet som eier frosken, ifølge The Guardian.

NA24 - din næringslivsavis

Crazy Frog-figuren er blitt en kultsuksess, som både er hovedperson i reklamekampanjer, opptrer i PR-show og er med på flere plater(!).

A ding ding ding...
Lyden som danner grunnlag for ringetonen ble opprinnelige laget av den da 17-årige svensken Daniel Malmedahl. Han laget i 1997 et opptak med seg selv som etterligner lyden av en totaktsmotor.

Lyden kan du blant annet høre her.

Malmedahls lydfil spredde seg på nettet, og ble snart brukt i en animasjon laget av en annen svenske, Erik Wernquist. Animasjonen, kalt The Annoying Thing, introduserte froskefiguren med mopedhjelm og påfallende mangel på benklær. Animasjonen kan lastes ned fra Wernquists hjemmeside.

I 2004 lisensierte Jamba lyden og froskefiguren.

Slik legges altså grunnlaget for et milliardselskap...

Satser på ungdom
Murdochs News Corporation har kjøpt 51 prosent av Jamba fra den nåværende eieren VeriSign.

News Corporation, som i fjor overrasket markedet med et kjøp av MySpace, en nettmøteplass for ungdom, har planer om å integrere Jamba og Jamster (som er merkevaren i engelskspråklige land) med sitt eget Mobizzo mobile.

Avtalen skal være glimrende for VeriSign som kjøpte Berlin-baserte Jamba i 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere