*Nettavisen* Økonomi.

Crew forlater Filippinene

Styreleder Jens Ulltveit-Moe Umoe Crew Gold CRU

Styreleder Jens Ulltveit-Moe Umoe Crew Gold CRU Foto: Åserud, Lise (Scanpix)

Nå er det kun Afrika som gjelder.

17.09.09 16:29

Det kriserammede gruveselskapet Crew Gold Corporation fortsetter å selge unna eiendeler. Nå forlater selskapet Filippinene etter at de selger andelene i Apex Mining Company.

NA24 - din næringslivsavis

I tillegg selger de andre andeler på Filippinene. Kjøper er et privat investeringsselskap som har hovedkontor i Malaysia.

Avtalen innbærer at Crew får én millioner dollar ved inngåelse av kontrakten, fem millioner dollar når salget er gjennomført og ytterligere én million dollar nå godkjennelse fra de filippinske myndighetene er gitt.

Samlet utgjør det syv millioner dollar eller rundt 41 millioner kroner.

Avtalen er avhengig av enkelte godkjennelser fra myndighetene og ferdigstillelse er forventet om 90 dager.

- Kombinert med det tidligere annonserte salget av Nalunaq og den forestående ferdigstillelsen av salget av Nugget Pond, tillater dette Crews nedskalerte ledelsesteam å konsentrere alle krefter på Lefa-prosjektet som er ventet å bli ferdig til oppstart mot slutten av fjerde kvartal, kommenterer den midlertidige konsernsjefen Bill LeClair i Crew.

Etter dette salget sitter Crew kun igjen med Lefa-prosjektet i Guinea i Afrika. Tidligere har de solgt eiendeler knyttet til gruver i Canada og på Grønland.

Les mer: Crew selger unna og Crew ute av Grønland-gruve

Selskapet forsøker å få til en refinansiering, men har ikke fått med seg alle obligasjonseierne. Refinansieringen vil omfatte konvertering av gjeld og en emisjon på mellom 60 og 90 millioner kroner. Jens Ulltveit-Moes Umoe har garantert for deler av emisjonen.

Les mer: Hører ikke på Ulltveit-Moes konkursvarsel

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.