NA24.no

(Scanpix)

Crew og Intex enige

De tidligere mor- og datterselskapene har blitt enige om mellomværende.

Gruveselskapene Crew Gold og det tidligere datterselskapet Intex Resources har forhandlet frem en enighet om et endelig oppgjør av mellomværende mellom de to selskapene.

NA24 - din næringslivsavis

De to har som følge av dette inngått en forliksavtale som vil fore til et full tog endelig oppgjør av alle tidligere konsernmellomværende. Disse mellomværende opspto i den perioden Intex var et datterselskap av Crew Gold.

I forliksavtalen har selskapen blitt enig om at Intex har til gode 12,23 millioner dollar fra sitt tidligere morselskap. Avtalen innebærer videre at Intex ettergir i størrelsesorden 15 millioner kroner knyttet til akkumulerte, opptjente renter på utlånene til de grønlandske datterselskapene av Crew Gold.

Tilbakebetalingen skal skje med 5 like store årlige avdrag. Første forfall er fastsatt til 8. juli

2009. Det til enhver tid utestående beløp belastes med en rente på 8 prosent per år.

Avtalen er betinget av at generalforsamlingen i Intex godkjenner den. En ekstraordinær generalforsamling vil bli avholdt 17. november 2008. Innkalling med nærmere redegjørelse for saken vil bli sendt aksjonærene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere