Da beskjeden om at de også skulle stenge fabrikken i Italia spredte panikken seg for fullt.

Det viser seg imidlertid at det ikke er noen grunn til panikk. Crocs skal fortsatt produseres, men det er en tredjepart som skal ta over produksjonen, ifølge Crocs. Det er ikke kjent hvor den populære gummi-treskoen skal produseres.

Crocs er produsert av det skumlignende materialet Croslite. Derfor veier skoen så lite. Hver av skoene har en vekt på rundt 170 gram, ifølge Wikipedia.

Nyheten om at Crocs-fabrikkene skal legge ned skapte harme på sosiale medier. Flere uttrykte på Twitter at de ble knust av nyheten.

Andre skriver at de ønsker å skaffe seg Crocs før de legger ned. En Twitter-bruker skrier at hun er på gråten over nyheten.

En annen nekter å tro på nyheten, og sier at hun ikke kan leve uten Crocs.

Les mer: Balenciaga har laget sin helt egne versjon av Crocs

Det var Footwearsnews som meldte om fortvilelsene på sosiale medier. Selv om Twitter-meldingene er satt på spissen, er det ikke tvil om at nyheten skapte frustrasjon blant skoens tilhengere.

Footwearsnews skriver at Corcs har vært tydelige på at de ikke kommer til å forsvinne.

- Det har vært flere oppslag om at Crocs legger ned produksjonen i våre egne produksjonsanlegg, sa en talsmann for merkevaren, ifølge nettstedet.

- Selv om det er korrekt, så har noen tolket det slik at Crocs ikke lenger vil bli produsert. Tvert imot, Crocs vil fortsette å innovere, designe og produsere de mest komfortable skoene på planeten. Vi strømlinjeformer vår virksomhet for å møte den voksende etterspørselen etter Crocs. Derfor legger vi produksjonen til tredjeparter, og for å øke produksjonskapasiteten.

60 prosent av Crocs sine produkter er produsert i Kina og Vietnam. Det var tirsdag skoprodusenten valgte å legge ned sin siste egne fabrikk.

Crocs kunngjorde i fjor at de hadde planer om å stenge mer enn 150 butikker som følge av for dårlig salg. Målet for Crocs er å kutte utgifter og øke effektiviteten, og akkurat nå koster Corcs sine egne fabrikker mer enn det de tjener på dem, ifølge skoprodusenten.