NA24.no

Cruise i medvind

Sist oppdatert:
Norge har fått en ny reisetrend - og Ola Nordmann unner seg kun det beste.

I år er det båtferie i Middelhavet som frister solhungrige nordmenn.

I løpet av årets første seks måneder har Star Tour booket inn like mange cruise-kunder som i hele fjoråret til sammen. Totalt beregnes det norske cruisemarkedet til 30.000 passasjerer i 2005.

NA24 - din nye næringslivsavis

Hovedårsaken til cruise-boomen mener reisearrangøren er vår gode økonomi og ønsket om flere opplevelser. I tillegg seiler flere og flere skip i Middelhavet.

Kommende sommer og vinter tilbyr derfor Star Tour cruise-ferier med kjente rederier som MSC Cruises, Royal Caribbean Cruises International, Norwegian Cruise Line og Thomson.

- Satt litt på spissen kan vi vel si at cruise-boomen reflekterer boomen av nye hytter med to bad, badstu, varmekabler og all tenkelig komfort, sier Star Tours informasjonssjef Lena Petersson.

Ifølge Petersson er gjennomsnittspassasjeren om bord på cruise-tur er 40 år. Rederiene tilbyr nå barnepriser og aktiviteter for de minste, slik at også barnefamiliene henger seg på trenden. Du kan også kombinere cruise og storby-ferie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere